KULTURGUIDEN // UGE 7

Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har i denne uge valgt arrangementer ud, så der er noget for boldøjet, sanserne, spændingssøgeren, ørerne og filmelskerne. 

FOR boldØJET

Sommer- og fødselsdagsfest hos Vin & Petanque
I december fyldte Vin & Petanque ét år, og det fejrer de med en forsinket fødselsdagsfest med temaet sommerfest. Hele dagen kan du komme og spille gratis petanque, og der vil ligeledes være spandevis af rosévin på køl og drinks til en favorable pris i baren. Herudover vil der også blive lukket op for nogle af de lidt ekstra sjove og dyrere flasker, som du kan købe på glas. Så læg vejen forbi og få stillet vintrangen og samtidig trænet dit boldøje.  

Dato: Lørdag den 15. februar Tid: 13.00 Sted: Vin & Petanque Pris: Gratis 

FOR sanserne

Kunstprojekter til øjne og ører i Domen
En sammenfletning af forskellige kunstprojekter, både visuelle og auditive, er hvad du kan opleve til Engelholms Visions-aften i Domen. Aftenens tema er kærlighed, ærlighed og nærhed, og alle repræsenterede kunstnere er tidligere elever fra Engelholms Højskole. Til aftenen vil der være tre visuelle kunstnere: Anne Højer, Camilla Hermann og Eskild Eriksen, samt fire musikere: Wolfroy, Northfield, Cesie og Grandaal.

Dato: Lørdag den 15. februar Tid: 17.00 Sted: Domen  Pris: Gratis

FOR spændingssøgerne

Night Terrors filmfestival i Slagterhal3
For femte år i træk vender den internationale og skrækindjagende filmfestival tilbage til Aarhus. Den hårrejsende aften består af intet mindre end 20 gysende kortfilm, samt en musikvideo, som du kan ryste lidt til, for bare 50 kroner. Skuespiller, filmskaber og initiativtager bag festivalen, Kim Sønderholm, guider igennem aftenen. Alle film er på engelsk eller med engelske undertekster.

Dato: Torsdag den 13. februar Tid: 19.30  Sted: Slagterhal3  Pris: 50 kroner

FOR Ørerne 

Fool fyrer op for Voxhall
Duoen Fool, bestående af sanger Adrian og producer Jabs, er et forhold mellem to kompromisløse excentrikere, som laver skæv og skamløs pop. Der bliver ikke arbejdet i en specifik musikgenre, men i et flydende univers af indflydelser og påvirkninger. En koncert med Fool formår at give oplevelser, der både er opløftende, men også skaber rum til eftertanke. Deres karriere tog rigtig fart i 2017, da singlerne ”Strapped” og ”Outcast” udkom, og siden da har duoen spillet et utal af koncerter og på blandt andet Roskilde Festival og Spot Festival. Denne aften vil de være supported af den engelsksprogede rapper fra København, C.Rou.

Dato: Fredag den 14. februar Tid: 20.00 Sted: Voxhall Pris: Gratis

FOR filmelskerne

Dokumentar i Domen
10-årige Oleg bor midt i en krigszone i det østlige Ukraine. Her bor han sammen med sin bedstemor, som har taget sig af ham siden hans mors død. Filmen hedder “The Distant Barking of Dogs” og er en rørende og prisvindende dokumentarfilm fra 2019. Den skildrer livet og opvæksten i en yderst turbulent hverdag i en by, hvor mange har set sig nødsaget til at flytte, men her har unge Oleg og hans bedstemor ingen andre steder at tage hen. Filmen portrætterer relationen mellem barnebarn og bedstemor, som i denne hverdag er gensidigt afhængige af hinanden, og hvordan de stærke relationer kan være altafgørende for deres overlevelse. Arrangementet er gratis, men det kan være en god idé med et ekstra lag tøj og et tæppe, da Domen kan være kold på denne tid af året.

Dato: Mandag den 10 februar Tid: 19.00 Sted: Domen Pris: Gratis