KULTURGUIDEN // UGE 49

Hver mandag giver vi dig en kulturguide til din uge i Aarhus. Vi har sørget for at vælge arrangementer ud, så der er noget for sanserne, for pengepungen og for hele familien. Vi anbefaler desuden, at du tilmelder dig vores mandagsmail. Her får du hver uge serveret et udpluk fra kulturguiden lige i din mailboks.

FOR ØJNENE

Teater / kunst

Teaterforestilling: Salamimetoden
På Aarhus Teater kan du opleve et rørende og musikalsk stykke om fem mænd, der kæmper for at opretholde normaliteten – eller bryde med den. Det er historien om nogle mænd, der står midt i kampen for at sætte spor i verden, inden de forsvinder. Stykket kredser om vores behov for at have en personlig mærkesag og om vores evne til at guide, manipulere og lokke for at få det, som vi helst vil have det.

Dato: På udvalgte datoer mellem d. 30. november og 19. december  Sted: Aarhus Teater, Scala     Pris: Varierer

 

FOR ØRENE

Musik / foredrag

Koncert: Rangleklods
Tilbage i maj måned udkom Rangleklods med albummet ”Straitjacket”. Det er opfølgeren til debutalbummet ”Beekeeper” fra 2012. Rangleklods er blandt de mest lovende og nytænkende elektroniske artister herhjemme. De skubber grænser for genrer og producermetoder, og deres musik karakteriseres som intelligent klubmusik, der genererer bevægelse – både fysisk og mentalt og i krydsfeltet mellem det simple og det komplekse. Du kan opleve dem på Train torsdag aften.Dato: 3. november    Tid: 21:00     Sted: Train     Pris: 130 +gebyr i forsalg

 

FOR PENGEPUNGEN

Kvit og frit

Højtlæsning
Højtlæsning er det nye sort. Det har Dokk1 også fået øjnene op for. De inviterer derfor til en session, hvor du kan læne dig tilbage og opleve nogle af de bedste tekster, biblioteket har på hylderne. På menuen vil være alt fra Madame Bovary til Brokeback Mountain. Du skal blot læne dig tilbage og lade fortællingen rulle hen over lærredet i din indre biograf.

Dato: 30. november    Tid: 16:30     Sted: Dokk1, Rampen     Pris: Gratis

 

FOR FAMILIEN

De ni læsninger
Langenæskirken slår tirsdag dørene op for adventsarrangementet ”De ni læsninger”. Der vil blive læst ni centrale bibeltekster op, og Aarhus Junior- og Ungdomskantori vil synge engelske Christmas Carols mellem teksterne. Traditionen med de ni læsninger stammer fra England, hvor den blev holdt første gang i 1918 i Kings College Chapel i Cambridge.

Dato: 1. december    Tid: 19:00     Sted: Langenæskirken     Pris: Gratis

 

UDEN FOR KATEGORI

Arkitektskolens Julemarked
Kom og oplev op til 70 forskellige boder til julemarkedet på Arkitektskolen. Julemarkedet er tænkt som et sted, hvor de studerende kan få afløb for kreative idéer i trygge rammer. Mangfoldigheden i produkterne på markedet er derfor stor. Her kan du finde alt lige fra smykker, strik, hækling, tasker og tøj til julepynt og illustrationer. Boderne vil blive stillet op i Laden Syd og Nord samt i Kantinen.

Dato: 5. – 6. december    Tid: 10:00-17:00     Sted: Aarhus Arkitektskole, Nørreport     Pris: Gratis