1.200 dyner og puder til byens udsatte

Hotel Helnan Marselis har doneret 1.200 dyner og puder til Blå Kors, som blandt andet vil bruge dem på et nyt botilbud for hjemløse og dele nogle enkelte ud, mens resten sælges fra genbrugsbutikkerne i Aarhus.

En håndfuld frivillige fra Blå Kors’ genbrugsbutikker i Aarhus og fra Blå Kors’ værested i Aarhus havde travlt med at hente hundredvis af kasser fra Hotel Helnan Marselis.

1.200 dyner og puder til et godt formål
Hotel Helnan Marselis har udskiftet hele sit sortiment af dyner og puder, men på hotellet havde de ikke lyst til bare at smide de gamle ud, og derfor har man nu doneret dem til Blå Kors.

“Dynerne fejler ikke noget, så det vil være spild af gode dyner og puder og spild af ressourcer bare at smide dem ud, og så vil vi gerne støtte en god sag,” fortæller Anne Henriksen, der er hotelchef på Hotel Helnan Marselis.

Der er i alt 800 puder og 400 dyner fra hotellet, og den store mængde dyner og puder vil både blive brugt på et nyt hjemløsetilbud i Aarhus, som åbner i marts 2020, og blive solgt i genbrugsbutikker i Aarhus, mens en mindre mængde bliver delt ud til værdigt trængende i Aarhus.

“Det betyder meget for vores personale at vide, at de ting, som vi har gået og passet godt på, og som har glædet mange gæster, er noget, vi kan give videre til andre. Der er en stolthed i at vide, at vi som arbejdsplads kan give noget videre til andre i stedet for bare at smide det væk,” siger Anne Henriksen.

Miljøhensyn og en god sag
Både for Hotel Helnan Marselis og for Blå Kors har det stor betydning at tænke på miljøet samtidig med, at det går til en god sag.

“I Blå Kors hjælper vi mange mennesker, både børn, unge og voksne, som har det rigtig svært. Og hver gang vi får en donation, er det med til at gøre en forskel. Overskuddet fra vores genbrugsbutikker går til at hjælpe udsatte mennesker i Danmark,” siger Anders Christensen, chef for Blå Kors Genbrug og tilføjer:

“Lige i det her tilfælde er det jo så en ekstra bonus, at vi også kan bruge nogle af dynerne på vores nye botilbud for hjemløse i Aarhus.”