KULTURGUIDEN // UGE 47

Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har i denne uge valgt arrangementer ud, så der er noget for julestemningen, smagsløgene, ørerne, lattermusklerne og byens fremtid.

FOR JULESTEMNINGEN

Julemarked i Ridehuset 
Julestemningen breder sig i Aarhus. Julebelysningen på Salling har været tændt længe, og nu er også Strøgets blevet tændt. I Friheden åbnede Julemarkedet i sidste weekend, og på lørdag slås dørene op i Ridehuset til det årlige Kunst- og Julemarked. Der vil være 85 stande på julemarkedet med et væld af unikke og hjemmelavede varer fra kunsthåndværkere, der ofte også selv står bag disken. Så er du på udkig efter specielle julegaver, går du ikke forgæves. Du kan selvfølgelig også købe julepynt, juledekorationer, nisser, julehjerter og meget mere. I cafeen kan du gå ombord i juleklassikere som glas varm gløgg, æbleskiver og risengrød.

Dato: Fra lørdag den 23. november Tid: 11.00 Sted: Ridehuset Pris: Gratis entré

fOR (jule)smagsløgene 

Smag på julen i Væksthusene
Også Væksthusene i Botanisk Have markerer julen, og på en række udvalgte datoer frem mod julen, kan du komme med på en julerundvisning i Væksthusene efter lukketid. Til en traditionel jul hører der sig ingredienser fra hele verden, og mange af de krydderier og produkter vi kender fra julen kommer fra enten troperne eller middelhavsområdet, men kan heldigvis også findes i Væksthusene. Ris, kanel. vanilje og figner, var førhen en luksus, der sjældent var råd til, men til julen blev de fundet frem. I Væksthusene kan du få historierne bag alle de spændende produkter og vores traditionelle julemad, og så kan du ikke mindst se og smage julens planter.   

Dato: Onsdag den 20. & torsdag den 21. november Tid: 18.30 Sted: Væksthusene Pris: 45 kr.

FOR ørerne

Fest med Kesi på Train
Mere end 70 millioner streams på Spotify taler sit eget tydelige sprog – Kesi er en lysende superstjerne på den danske hiphop-himmel. Med kæmpehittet Søvnløs fra 2014 beviste Kesi, at han var en mand, vi skulle regne med, og siden har han skudt det ene hit efter det andet, som Mamacita, Følelsen og Su Casa fest. Gilli ud i æteren. Han er aktuel med EP’en 888, og nu er han også på tourné igen. Lørdag rammer han Train, og gør Kesi som han plejer, kan du se frem til en energiudladning ud over det sædvanlige, for Kesis koncerter er altid en kæmpefest!

 Dato: Lørdag den 23. november Tid: 20.00 Sted: Train Pris: 295 kr. 

FOR lattermusklerne

Danglish med Conrad Molden
Der har været stor interesse for Conrad Moldens tour, Danglish 2, så stor faktisk, at han har annonceret et ekstra-show i Aarhus, efter at det første show hurtigt blev udsolgt. Derfor kan du stadig få billetter til showet, hvor Conrad Molden kigger på den danske kultur gennem sine engelske øjne, og det er hylende morsomt, når Conrad Molden gransker traditioner, SKAT, snaps, bandeord og ikke mindst hygge. Den britiske komiker har boet i Danmark i mere end 5 år, han er ifølge sig selv blevet lige så dansk som stegt flæsk med persillesovs, men alligevel er det tankevækkende at høre Conrad Molden grille Danmark og danskerne på godt og ondt.  

Dato: Torsdag den 21. november Tid: 21.00 Sted: The Merchant Room // Tir Na Nóg Pris: 60 kr.

FOR byens fremtid 

Den bedste lille storby 
I takt med at Aarhus bare vokser og vokser, bliver spørgsmålene om byens udvikling flere og flere. For hvordan skaber vi rammerne for et godt byliv, samtidig med at Aarhus Kommune vokser med 5.000 borgere hvert år? Akademisk Arkitektforening inviterer til debat på Dokk1, hvor borgere, eksperter og politikere alle får mulighed for at komme til orde og diskutere byens fremtidige udvikling. Blandt deltagerne er Bünyamin Simsek, Rådmand for Teknik og Miljø, Kristine Leth Juul, arkitekt MAA Prorektor, Arkitektskolen Aarhus og Sarah Jarsbo, formand for Foreningen Sydhavnen. Som publikum opfordres du til også at engagere dig konstruktivt i debatten, der munder ud i et skrift til byrådet. 

Dato: onsdag den 20. november Tid: 17.00-20.30 Sted: Dokk1 Pris: Gratis (Men tilmelding nødvendig og inkluderer en sandwich)