Aarhus-vaskeri modtager Muskelsvindfondens ‘Plads til forskelle-pris’

Foreningen Vaskeriet, der driver et fællesvaskeri i Brabrand Boligforening, har modtaget Muskelsvindfondens Plads til forskelle-pris og 150.000 kroner.

Vaskeriet på Louisevej i Søvangen, er tidligere blevet portrætteret i Panorama. Og det er noget særligt. Her bliver der ikke bare vasket tøj. Det er også et fællesskab med plads til alle og ikke mindst en øvebane for personer med et handicap. Og det er de nu blevet præmieret for med Muskelsvindfondens Plads til forskelle-pris og de 150.000 kroner, der følger med prisen.

Vaskeriet, der er startet af Pia Stabell og Katrine Knudsen, blev udvalgt blandt mere end 50 kandidater, og fik overrakt prisen af bandet Carpark North, indsamlingschef i Muskelsvindfonden Theis Petersen og formand for Muskelsvindfonden Simon Toftgaard Jespersen, der i i forbindelse med uddelingen havde store roser med til Vaskeriet:

Vaskeriet er ikke et helt almindeligt vaskeri! Det er ganske enkelt et fantastisk eksempel på, hvordan man med få midler kan skabe et vigtigt fællesskab for mennesker, der ofte er på kanten af arbejdsmarkedet og samfundet. Det ligger i tråd med Muskelsvindfondens arbejde for at skabe plads til forskelle i samfundet, og vi er henrykte over, at der findes frivillige ildsjæle som Pia og Katrine,” siger Simon Toftgaard Jespersen.

Et endnu større fællesskab
Lige nu er seks personer med et handicap tilknyttet øvebanen hos Vaskeriet. Men med de 150.000 kroner, der følger med prisen, vil endnu flere i fremtiden blive en del af det unikke vaskeri.

At de har vundet prisen, har de to initativtagere Pia Stabell og Katrine Knudsen stadig svært ved at forstå:

“Det er den fineste pris, som vi er så taknemmelige for at modtage, fordi Vaskeriet netop er et fællesskab med plads til forskelle. Her ser vi først og fremmest mennesket – og ikke handicappet. Vaskeriet er mere end bare en vaskeservice; det er også et fællesskab for beboerne i Søvangen og hele lokalområdet. Vaskeriet skaber handlemod, bygger bro over forskelle og skaber mangfoldighed. Vi blev så glade og stolte, da vi blev ringet op af Muskelsvindfonden, og vi er stadigvæk helt rundt på gulvet”.