KULTURGUIDEN // UGE 38

Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har i denne uge valgt arrangementer ud, så der er noget for mangfoldigheden, lejrbålsstemningen, velgørenhed, nostalgien og sindet.

For mangfoldigheden

Fortællinger om hjemløshed
Tag med Aarhus Teater på audiowalken ‘Jeg er her!’ rundt i Aarhus, og få muligheden for at se en bortgemt del af byens mangfoldige liv. Gennem fem hjemløses stemmer får du fortællingen om livet på gaden i Aarhus. Det er et scenekunstnerisk værk, der kombinerer lydkunst, iscenesættelse, dokumentarisme med byvandring. ‘Jeg er her!’ er en del af Aarhus Teaters UDFLUGTEN, hvor teatret rykkes ud i byen, og er skabt i samarbejde med flere aarhusianske organisationer, der alle arbejder med at hjælpe og skabe opmærksomhed omkring hjemløse 

Billedet indeholder sandsynligvis: friluftsliv

Dato: Mandag den 16. – lørdag den 21. august Tid: Mandag-fredag 17.00, lørdag 16.00 Sted: Aarhus Banegård Pris: 95 kr. 

FOR Lejrbålsstemningen

Byg bål, spis snobrød og drik snaps
Et godt bål er altid et hyggeligt samlingspunkt. Men det er altså ikke så nemt, som det ser ud at bygge et bål – især ikke når efteråret med sin regn og blæst er over os. Men der er heldigvis hjælp at hente. Tag i Riis Skov med de lokale naturformidlere fra Natur Retur, der lærer dig om bålets historie, brænde, båltyper og optændingsmetoder. Hvis alt går vel, står du senere på aftenen i skæret fra dit eget perfekte bål med et sprødt snobrød og en lun snaps. 

Dato: Onsdag den 18. september Tid: 18.00-20.30 Sted: Tumlepladsen, Riis Skov Pris: 35 kr. 

For velgørenhed (og dig selv) 

Elektronisk festival under Ringgadebroen
Immense Festival er en ny aarhusiansk elektronisk festival, der skal finde sted under Ringgadebroen. Men det er også mere end det. Immense er også et velgørenhedskoncept, hvor overskuddet skal gå til forskellige formål hvert år. I år skal pengene gå til foreningen Decibel, der arbejder med børn og unge med høretab. En række lokale, danske og internationale DJs går på scenen til festivalen under Ringgadebroen. Der vil være mulighed for at købe drikke- og madvarer. Og så kan du ellers bare danse hele weekenden, velvidende, at du samtidig støtter et godt formål. 

Dato: Fredag den 20. – søndag den 22 september Tid: Fredag 15.00, Lørdag & Søndag 11.00 Sted: Under Ringgadebroen Pris: Partoutbillet 374 kr. (Der er også endagsbilleter) 

For Nostalgien

Tilbage til 1970’erne
Er du mere til Bob Dylan end hårdtpumpet techno, dribler du bare udenom Ringgadebroen og videre til Den Gamle By. Her er der nemlig nostalgi for alle pengene. Få en køretur i en original VW-bobble, hør Dylan Duo, se modeopvisning med 70’er-tøj og hop en tur ind i campingvognen eller en af de mange lejligheder, værksteder eller butikker i 1974-kvarteret i Den Gamle By. Dine forældre har helt sikkert fortalt dig den ene historie efter den anden om de fantastiske 1970’ere med frisind, brede bukseben, kollektiver og hulahopringe. Tag i Den Gamle By, og bedøm selv, hvor fanatisk det var.  

Dato: Lørdag den 21. – søndag den 22. september Tid: 10.00-17.00 Sted: Den Gamle By Pris: 135 kr.

 

For sindet

Balsam for sjælen på Dokk1
Når Menneskebiblioteket besøger Dokk1, har du mulighed for at se dine fordomme i øjnene – bogstavelig talt. For Menneskebiblioteket er ligesom ethvert bibliotek, bøgerne er bare byttet ud med mennesker med personlige historier, der repræsenterer grupper i samfundet, der ofte udsættes for fordomme og diskrimination. Hvad siger man til en anoretiker, en hjemløs, et mobbeoffer eller en ludoman? Lån en bog og opdag vigtigheden i ikke at dømme en bog på dens omslag.

Dato: Lørdag den 21. september Tid: 12.30-15.30 Sted: Dokk1 Pris: Fri entré