KULTURGUIDEN // UGE 36 // FESTUGE-SPECIAL

Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har i denne uge valgt arrangementer ud, så der er noget for strandløverne, de nysgerrige, foodies, dem med åbne hjerter og velgørenhed.

For Strandløverne

Kæmpe sandkasse på havnen

Tag en tur på stranden med håndboldklubben Aarhus United, der i anledningen af Aarhus Festuge har spredt 650 ton sand på Havnepladsen i området mellem Navitas og den gamle Toldbod. Hele ugen er spækket med aktiviteter, food trucks, live musik og lækre beach vibes. Er du morgenfrisk så tag til Morgen Yoga eller start dagen ud med en gang crossfit. Der er også fredagsbar, beach bolley, strandhåndbold, og lørdag er der mulighed for fri leg i sandkassen. Så tag din spand og skovl med og byg det største sandslot.

 Dato: Hele Festugen Tid: Hele dagen Sted: Havnepladsen Pris: Fri entré 

For de nysgerrige

Kulturfestivalen Cluster Square

Under hele Aarhus Festuge er Klostertorvet omdannet til en stor kulturfestival med Aarhus og aarhusianerne i fokus. Byen græsrødder og lokale aktører får lov til at bruge Klostertorvet som udstillingsvindue for deres kreative projekter. Alle dagene er spækket med musik, teater, motion, workshops og lækker mad – altså alt godt fra havet af aarhusiansk kultur. Oplev for eksempel den elektroniske rapduo Ravi Kuma, lav sexet kondomkunst eller tag på cykeltur med Samsøs Socialistiske Cykelklub. 

 Dato: Hele Festugen Tid: Hele dagen Sted: Klostertorvet Pris: 2Fri entré

FOR Foodies

Seafood ‘n’ Street Food

Ridehuset bliver omdannet til Officersmessen under hele Aarhus Festuge. En maritim street food court for både børn og voksne i hjertet af Smilets By med plads til afslapning, hygge og selvfølgelig masser af fisk og skaldyr. Madudvalget tæller blandt andet Kiin Kiin, The Fish Project, Himmel & Hav, Tasty Thai by Bird Bird og kinesisk street food fra Mr. Phanh House, der kommer og laver alt fra krabbeburgere, til fish ‘n’ chips og selvfølgelig en omgang moules frites. Der vil også være Østerens Dag, Maritim Sommerbio og Fiskeauktion med Clausens Fiskehandel.  

Dato: Hele Festugen Tid: Fra klokken 11.00 alle dage Sted: Ridehuset Pris: Fri entré

For dem med åbne hjerter

Massiv teateroplevelse med teatergruppen Signa  

I en helt ny og 12 timer lang performance med 50 danske og internationale skuespillere slår Signa dørerne op til de forladte lokaler i det tidligere Aarhus Amtssygehus. 60 personer ad gangen bliver sluset ind i Signas univers, der helt sikkert bliver altomsluttende og nok også klaustrofobisk. I løbet af natten skal du leve og ånde med en gruppe hjemløse, og du vil undervejs udforske emner som godhed, selvgodhed og empati eller manglen på samme. Måske vender du tilbage til samfundet som et nyt og forbedret menneske?  

Dato: Onsdag den 4. – den 8. september (hele spilleperioden varer indtil den 29. september) Tid: 19.00-07.00 Sted: Det gamle Amtssygehus // Tage-Hansens Gade 2 Pris: 300 kroner (150 kroner for studerende)

For velgørenhed 

Kendisser i kamp for vacciner

Lørdag den 7. september kan du opleve en perlerække af kendisser og fodboldkoryfæer på slap line, når der afholdes Unicef Cup på Ceres Park. Vil du se Joey Moe lave en glidende tackling på Stig Tøfting? Eller opleve Le Mans legenden Tom Kristensen udfordre Carsten Bang i et hurtigt kontraangreb? Så har du chancen nu. Blandt de otte hold, der skal dyste om trofæet, er blandt andet et TV-værtshold, Komikerlandsholdet og AGF Legends & Friends. Alle pengene fra entré og donationer går til UNICEFS indsats for stivkrampevacciner til udsatte børn.  

Dato: Lørdag den 7. september Tid: 14:00 – 17:30 Sted: Ceres Park Pris: 50 kroner (gratis adgang for børn under 12 år)