Naturhistorisk Museum; 2019; Aarhus; Shane; Vores Verden

KULTURGUIDEN // UGE 3

Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har i denne uge valgt arrangementer ud, så der er noget for skattejægerne, ørerne, kreativiteten, øjnene og de tørstige motionister.

FOR SKATTEJÆGERNE

Kæmpe loppemarked på Godsbanen
I weekenden indtager Habengut Marked Godsbanen med et stort loppemarked, hvor der bliver solgt ud af guldet fra gemmerne. Der er 70 stande fyldt med gode loppefund, som sælger både møbler, retro, tøj, smykker og meget andet til fornuftige priser. Markedet finder sted i Den Rå Hal fra klokken 10-16 både lørdag og søndag. Der vil være en café, som serverer kaffe, kage og sandwich.

Dato: Lørdag den 18. januar og søndag den 19. januar Tid: 10.00-16.00 Sted: Den Rå Hal, Godsbanen Pris: 20 kr. (børn under 12 år får gratis entré)

FOR ØJNENE

Trylleri og komik
Mortenn Christiansen er – med egne ord – tryllekunstner, komiker, gøgler, og virkelig, virkelig mærkelig. Udover flere gange at have vundet DM i tryl, har han siden 2014 betrådt de danske comedy-scener og krydset sit show med en stil, der nu gør, at han ikke blot forbløffer – men også får publikum til at grine. Mortenn har længe holdt sit originale twist på tryl og især korttricks helt tæt til kroppen og kun vist det ved særlige lejligheder, men nu har han lavet et show, hvor du får mulighed for at se hans prisbeløndede kortspilstryllekunst.

Dato: Torsdag den 16. januar Tid: 20.00-21.00 Sted: Teatret Svalegangen Pris: 50 kr. 

FOR TØRSTIGE MOTIONISTER

Løb, øl og fællesskab Når Mikkeller Running Club mødes er omdrejningspunktet fællesskab, træning og hygge – og alle kan være med. Du møder bare op klokken 17.30 foran “klubhuset” i Jægergårdsgade, Mikkeller Bar, hvor to-tre hold bliver sendt afsted. Ruterne er enten 3 km, 6 km eller 9 km, og efter løbeturen er der hygge i baren over kolde fadøl.

Dato: Tirsdag den 14. januar Tid: 17.30 Sted: Mikkeller Bar, Jægergårdsgade Pris: Gratis

FOR KREATIVITETEN

Kreativ udstilling om verdensmålene
Nu kan du bygge og lege sammen med Shane Brox på Naturhistorisk Museum i Aarhus. Tag børn eller børnebørn med til en kreativ workshop med afsæt i Naturhistorisk Museums magiske og finurlige udstilling ‘Vores Verden’. En udstilling om FN’s 17 verdensmål, hvor I kan bygge bæredygtige huse, arktiske dyr, vilde blomster, kravlende insekter og fisk i alle farver og størrelser sammen med Shane Brox. Medbring en pose af dine egne genbrugsmaterialer, som du synes, det kunne være sjovt at bygge med. Museet supplerer med lidt ekstra genbrugsmaterialer og indkøbte limpistoler. Dine kreationer må du selvfølgelig tage med hjem, men du kan også stille dem til side, og så vil Shane Brox måske lade dem indgå som en del af udstillingen. For ‘Vores Verden’ er en udstilling, der aldrig bliver helt færdig.

Dato: Lørdag den 18. januar Tid: 10.30 og 12.00 Sted: Naturhistorisk Museum Pris: 95 kr. pr. barn og voksne betaler entré eller fremviser årskort

FOR ØRERNE

Releasekoncert for Tobias Guldbrandsen
På fredag kan du få en gratis musikalsk oplevelse, når 21-årige Tobias Guldbrandsen indtager spillestedet HeadQuarters til releasekoncert for sit debutalbum ‘In The Cave’. Han har i det seneste år intensiveret sin sangskrivning og færdigproduceret sit album med sange, der kredser om nogle af ungdommens mange spørgsmål. Den lokale sangskriver har fundet inspiration i sine forbilleder Neil Young, Paul Simon og danske Tim Christensen.

Dato: Fredag den 17. januar Tid: 19.00 Sted: HeadQuarters Pris: Gratis