Dronningen fejrer 80-års fødselsdag over to dage i Aarhus

Som del af sit sommertogt med Kongeskibet Dannebrog gæster Hendes Majestæt Dronningen Aarhus i dagene den 5. og 6. juni, hvor byen fejrer hende i anledning af sin 80-års fødselsdag.

Hendes Majestæt Dronningen fylder 80 år den 16. april. Derfor står Aarhus klar med en stor, folkelig fejring, når Dronningen som del af sit sommertogt over to dage i juni gæster byen.

Borgmester Jacob Bundsgaard er vært og ser frem til nogle festlige dage i juni:

”I Aarhus har vi meget ofte glæde af Hendes Majestæt Dronningens tilstedeværelse, men det er første gang, hun ankommer til Aarhus som del af et officielt sommertogt med Kongeskibet Dannebrog. Det giver os en kærkommen mulighed for at holde en stor fejring af hendes 80-års fødselsdag – og samtidig præsentere hende for forskellige sider af byens mangfoldige liv. ”

Anløb ved Havnepladsen
Sommerbesøget indledes Grundlovsdag den 5. juni kl. 10 med anløb af Kongeskibet Dannebrog ved Havnepladsen i Aarhus Midtby. Her modtages Dronningen af blandt andre borgmester Jacob Bundsgaard og en festklædt by, som over to dage vil byde på et væld af oplevelser og vise nye sider af Aarhus.

Efter anløbet på Havnepladsen vil Dronningen blive eskorteret i karet gennem byen af gardehusarer til Aarhus Rådhus, hvor Dronningen og hendes følge kan se frem til officiel modtagelse og hyldest på balkonen.

Om eftermiddagen vil den folkelige fejring fortsætte i Mindeparken, hvor Dronningen vil være midtpunkt for en række aktiviteter med fri adgang for alle.

Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad siger:

”Jeg glæder mig til at fejre Dronningen sammen med hele byen. Det bliver både festligt og folkeligt. Aarhus og Dronningen er tæt forbundet, og det er altid noget særligt, når kongefamilien fejrer mærkedage i Smilets By.”

Velkendte og nye sider af Aarhus
Den 6. juni fortsætter besøget, så Dronningen vil opleve både velkendte og nye sider af byen og dens mange bydele, inden der er afsejling fra Aarhus Havn om aftenen.

Aarhus Kommune gennemfører programmet for Dronningens sommertogt til Aarhus med støtte fra Salling Fondene og Poul Due Jensens Fond. Det endelige program for Dronningens sommertogt ventes offentliggjort i maj.