KULTURGUIDEN // UGE 23

Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har i denne uge valgt arrangementer ud, så der er noget for ørerne, smagsløgene, øjnene, fantasien og benene. 

For ørerne

NorthSide Festival
Da NorthSide for første gang slog dørene op i 2010, foregik det som en endagsfestival med kun fem artister, der alle var fra Danmark. I dag er NorthSide en af Danmarks største musikfestivaler, og i denne uge indtager festivalen igen Ådalen nær Aarhus bymidte.  Oplev en storslået musikfestival med et musikprogram, der byder på top-artister fra både den danske og internationale musikscene. Glæd dig blandt andet til at opleve Phlake, Saveus, Lydmor, IDLES og Tame Impala. Under festivalen kan du også udforske Caminoen; en 800 meter lang pilgrimsrejse langs festivalen, som løbende byder på skøre events og happenings. Oplev blandt andet imponerende fysikshow og skateducate. Når sulten melder sig byder festivalens madplakat på 100% økologiske retter fra stort set alle verdenshjørner. (Pressefoto // Northside // Peter Kirkegaard).
Dato: Den 6. – 8. juni Tid: Heldagsarrangementer Sted: Ådalen Pris: Fra 1095 kroner. 

For Smagsløgene

Smag på stranden
Hvad gemmer der sig egentligt af spiselige sager langs Aarhuskysten? Smag på Aarhus og Naturhistorisk Museum Aarhus bringer spande og kurve fyldt med eksempler på den spiselige strandnatur med helt ind i centrum. Til dette arrangement drømmer Smag på Aarhus om, at gøre os klogere på strandens spiselige muligheder. Glæd dig til at være med til tilberedningen af krabbesuppe, tangchips og pandebrød med strandurter. Smag på Aarhus er et ambitiøst natur- og madprojekt, som søger at gentænke byens rum, så der bliver flere spiselige og sanselige miljøer i Aarhus. Et af deres initiativer er Den Grønne Ambassade ved Domkirken, som fungerer som et grønt mødested med masser af inspiration. Her arrangerer de løbende aktiviteter, og netop nu, hvor sommeren er over os, er anledningen oplagt til et tema om standnatur. Dato: Lørdag den 8. juni Tid: Klokken 11-14  Sted: Den Grønne Ambassade ved Bispetorvet Pris: Gratis. 

For øjnene

Singing Our Place Festival
I forbindelse med Europæisk Kulturregion’s kulturfestival GENOPDAG præsenterer Teater Viva i denne uge den internationale scenekunstfestival Singing Our Place. Her præsenterer de scenekunstens visioner for fremtiden. Over fem dage indtager festivalen scenerne på Godsbanen med tyve forskellige forestillinger, som både inkluderer performances, koncerter, installationer og scenekunstneriske workshops. Glæd dig blandt andet til at møde en verdensberømt gammel, finsk grædekone, en af Danmarks mest anerkendte dansere, argentinsk teater og grønlandsk trommedans. Singing Our Place Festivalen præsenterer kvindelige, internationale kunstnere fra elleve forskellige lande med hver deres bud på nødvendige fremtidsvisioner. (Pressefoto // Singing Our Place Festival // Noelia Mora Solvez)

Dato: Den 6. – 10. juni Tid: Forskellige spilletidspunkter Sted: Godsbanen Pris: Deltagelse til åbning og fremtidssymposium gratis. Forestillinger 110 kroner / 50 kroner (under 25 år). Heldagsforestillinger 250 kroner. Deltagelse på workshop og partoutbillet 3000 kroner / 2700 kroner (under 25 år)

For fantasien

Interaktiv udstilling mellem drømme og virkelighed

Har du prøvet at være vågen i en andens drøm? Og kan du dykke gennem en sump og ind i en heks’ garderobeskab? Kan du fordybe dig i en kunstoplevelse? Det er spørgsmål som disse, Attitude Apoteket stiller med den eksperimenterende udstilling ‘Zolitude Swamp’. En interaktiv udstilling, der slører grænserne mellem fantasi og virkelighed. Her mødes kunst, lydkunst, mode, kunsthåndværk og interaktive events i ét samlet indtryk. Bag udstillingen står Katrina Bolshakova og John Tatevosyan, der er bosat i Aarhus, og de beskriver udstillingen som et “mytologisk-dreamscape”. Udforsk vægge beklædt med marker af tørrede blomster, en endeløs kæde- og glasgang og andre opfindsomme og excentriske påfund. Dato: Fra torsdag den 6. juni – 30. juni Tid: Onsdag-søndag 12.00-17.00 Sted: Aarhus Makers – End of the Line, Palle Juul-Jensen Blvd., 8200 Aarhus  Pris: Gratis.  

For benene 

Bylivsvandring på Sydhavnen
Kender du alle de hemmelige kroge på Sydhavnen i Aarhus? Tag på bylivsvandring med Foreningen Sydhavnen, og udforsk et kvarter, der spudler, spirer og spagler. Oplev områdets mange fascinerende kontraster, og følg med ind i alle de hemmelig kroge, skjulte steder og labyrintiske gange. Turen går blandt andet forbi de gamle bygninger og det tidligere slagteri, ligesom du under hele turen vil fornemme den Sydhavnske kultur med mangfoldige, nutidige og fremtidige bevægelser. Glæd dig til at opleve en ny side af Aarhus, og medbring gerne dit kamera, så billeder kan bevare minder fra et område i udvikling. (Pressefoto // Foreningen Sydhavnen // Kio Jørgensen Ng)
Dato: Lørdag den 8. juni Tid:  Klokken 13 til cirka 14.30 Mødested: Frontløberne, Jægergårdsgade 154 Pris: 50 kroner / Gratis (under 18 år)