KULTURGUIDEN // UGE 18

Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har i denne uge valgt arrangementer ud, så der er noget for festglæden, ørerne, hyggen, øjnene og hjernen.

For Festglæden

Årets fest i Universitetsparken
Universitetsparken i Aarhus bliver én gang om året  forvandlet til én stor fest, når der dystes om Det Gyldne Bækken til Kapsejlads. En traditionsrig ølstafet, der siden 1991 har foregået ved- og på søerne i parken. År efter år har festen vokset sig større, og idag er Kapsejladsen Nordeuropas største studenterarrangement. Startskuddet for Kapsejladsen 2019 lyder fredag i denne uge, og som sædvanligt kan du glæde dig en dag fyldt med sjove indslag, store smil og ikke mindst underholdende kapsejlads. Allerede klokken 05.30 synges dagen i gang med morgensang og hele formiddagen kan du opleve god musik, nøgenløb og andet underholdning. Klokken 13.00 står byens borgmester, Jacob Bundsgaard, klar med åbningstalen og kort derefter sættes kapsejladsen i gang. Glæd dig til årets største og sjoveste studenterfest med rutineret ølbundning og god musik af årets kunstner Topgunn.    Foto: Pressefoto/AU Foto/SørenKjeldgaard

Dato: Fredag den 3. maj Tid: 05.30-18.00 Sted: Universitetsparken, Aarhus Universitet Pris: Gratis.

 For Ørerne

SPOT Festival 2019
Når den årlige SPOT Festival løber af stablen torsdag i denne uge, fejrer festivallen 25-års jubilæum. SPOT har i den anledning planlagt et stort musik- og festivalprogram, der som altid præsenterer ny musik fra både den danske- og nordiske musikscene. Glæd dig til at opleve tre dage spækket med musikalske oplevelser i både det aarhusianske byrum, på byens barer, kulturinsitutioner og i forretninger. Oplev blandt andet rockbandet BAEST på Train, Mads Langer i Musikhuset og sangeren Aksglæde i Magasin.Foto: Pressefoto – Kim Matthai Leland/SPOT

Dato: Fra torsdag den 2. maj-lørdag d. 4. april Tid: Forskellige spilletidspunkter (se program) Sted: Aarhus by Pris: Flere arrangementer er gratis, endagsbillet 330 kr  – partoutbillet 595 kr. 

For Hyggen

Markedsdag i Jægergårdsgade
Skyd en hyggelig weekend igang med markedsdag i Jægergårdsgade på Frederiksbjerg. I dagens anledning bliver gaden lukket for bilkørsel, og i stedet indtager de mange caféer, specialbutikker og barer gaden. Glæd dig til streetfood, udendørs servering, tombola, loppemarked og hyggelige stunder. Kigger du forbi som en af de første hundrede besøgende serverer Schweizerbageriet gratis rundstykker. Mød også de dygtige spillere fra den lokale basketklub Bakken Bears, der står klar til at blive udfordret i en basketball-dyst eller skrive en autograf, hvis du skulle være fan. Du kan også satse i tombolaen og vinde fede præmier, tage på løbetur med Mikkeller Running Club eller bare nyde en hyggelig lørdag med god mad, drikke og underholdning.

Foto: Gadeforeningen Jægergårdsgade

Dato: Lørdag den 4. maj Tid: 10.00-22.00 Sted: Jægergårdsgade, 8000 Aarhus Pris: Gratis. 

For Øjnene

Pop Art kunstudstilling
Oplev den dygtige, aarhusianske kunstner Torben Buus i hans nye soloudstilling ‘Works’, der viser unikke kreationer i pop art’ens tegn. Gå på opdagelse i en udstilling, der skildrer en kronologisk udvikling af de værker Torben Buus har lavet siden sin debut og frem til idag med visioner for fremtiden. Med inspiration fra gadekunst og hans baggrund i grafisk design, kan du glæde dig til at opleve finurlige værker, der inkorporerer ikoniske figurer og billeder inspireret af popkultur, musik- og filmverdenen.  Udstillingen afspejler Torben Buus’ flittige brug af farverig akryl, kollage-teknik og metalarbejde, og tilsammen skaber det et markant og betagende udtryk i kunsten.
Dato: Fra onsdag d. 1. maj til 10. maj Tid: Onsdage til fredage Sted: Aarhus Makers, Palle Juul-Jensens Blvd., 8200 Aarhus Pris: Gratis entré. 

For hjernen

RÆSON på Dokk1
Mandag er der premiere på to splinternye arrangementer på Dokk1. Sammen med det politiske nyhedsmagasin RÆSON og udgiveren Clement Kjergaard, præsenterer Dokk1 først en række oplæg af spændende gæster, og dernæst afholdes der RÆSON Bogklub. Glæd dig til at opleve gæsterne Emma Holten, der er debattør og foredragsholder, og Birgithe Kosovic, som er journalist og prisbelønnet forfatter. Clement Kjergaard er moderator på aftenen, og hver især starter de tre med at holde et oplæg under temaet “Den tid, vi lever i”, hvorefter der er rig mulighed for spørgsmål fra- og debat fra salen. Dernæst vil Emma Holten, Clement Kjersgaard og Birgithe Kosovic hver præsentere en udvalgt bog eller forfatterskab, som de har udvalgt til aftenens RÆSON Bogklub. Glæd dig til en aften med rig mulighed for at blive inspireret, opleve spændende samtaler og ikke mindst god debat.  
Dato: Mandag den 29.april Tid: kl. 16.30-18 (oplæg) + 19-20.30 (bogklub) Sted: Dokk1 Pris: Oplæggene er gratis, mens bogklubben kræver billet af 150 kroner/120 kroner for studerende.