Hverdagens helte: Postbud

Claus Figgé
42 år, postbud i knapt 16 år

Hvad får dig til at stå tidligt op hver morgen og tage på arbejde?
For det første skal man jo tjene nogle penge. Jeg har en kone og tre sønner derhjemme, så jeg skal have et job. Så jeg blev pakkebud, og jeg har faktisk været glad for det lige siden. Og for det andet, er det min samvittighed. Jeg har altid været meget ærekær omkring mit arbejde. Det skal gøres ordentligt.

Hvad er det første, du gør, når du møder ind?
Jeg er selvfølgelig lidt træt, fordi man som pakkebud møder meget tidligt. Jeg møder endda kl. 06:45, som er sådan semi-direktørtid i den her branche. Når jeg så er mødt, tager vi som regel et morgenmøde for lige at blive briefet på dagen. Jeg er superafløser, så jeg har aldrig nogen fast tur. Jeg får at vide, hvad jeg skal hver morgen, og det veksler meget. Jeg kører rundt i hele Aarhus.

Hvad er det sidste, du gør, inden du går hjem?
Min daglige tur er for det meste færdig omkring kl. 14. Når jeg kommer hjem fra ruten, afleverer jeg bilen og min scanner. Og så snakker jeg lige lidt med folk herinde. Der er som regel rigtig god stemning, når folk kommer hjem.

Hvis du ikke var postbud, hvad var du så?
Jeg har altid haft to drømme. Enten ville jeg gerne være erhvervsdykker og holde mig under vandet, og ellers ville jeg gerne være helikopterpilot og være oppe i luften. Men da jeg begyndte at stifte familie, kunne jeg godt se, at det ikke rigtig kunne lade sig gøre. Så skulle jeg i hvert fald have begyndt at studere noget før.

Hvad giver dig lyst til at fortsætte med dit arbejde?
Posten passer bare ind i mit liv. Det har givet mig en masse frihed. Min førsteprioritet har altid været at komme hjem til mine børn i ordentlig tid. Jeg har set så mange forælde, der først kommer hjem ved en 17-18-tiden hver dag, og jeg sagde til mig selv, at det ikke skulle være mig. Jeg kan møde tidligt og få tidligt fri, og det passer mig rigtig godt.

Hvad gør dig glad ved at være postbud?
Det er helt sikkert friheden i det. Det er rart at komme ud at røre sig. Der er nogen, der har det godt med at sidde foran computeren hele dagen, men det er bare ikke mig. Og så er der også det sociale i det. At komme ud blandt folk hver dag. For det meste er folk rigtig venlige, vil gerne snakke og er i godt humør.

Er der noget, du synes, andre skal vide om det at være postbud?
At det er et rigtig godt job med stor fleksibilitet, men at det selvfølgelig også er et fysisk hårdt job. Og så er det en arbejdsplads, hvor der er plads til forskellighed. Der er nogen, der kan lide de faste ruter, og så er der andre der – ligesom mig – trives bedst med forandring. Der er nogen, der kan levere 100 pakker på en dag, og nogen der kan levere 60. Det skal der være plads til, og det er der også.

 

I artikelserien ‘Hverdagens helte’ sætter vi fokus på hverdagens helte rundt omkring i Aarhus, og hylder samfundets motorrum, som mange af os måske tager for givet.