Guide: Gratis søndagsaktiviteter

Vi giver dig her guiden til ugens syvende og sidste dag. For de fleste er søndag en dag med tid til afslapning og nye oplevelser. Men hvad kan man egentlig lave i Aarhus om søndagen af gratis aktiviteter? Her får du vores bud på en række gratis søndagsaktiviteter i Aarhus.

CYKELTUR I MARSELISBORG SKOVEN
Hop på cyklen og indtag Marselisborg Skoven. Nyd den friske luft, smukke natur og få gode oplevelser undervejs. Følger du cykelstien fra Strandvejen og ind i skoven, cykler du først forbi Hotel Marselis og det elegante palæ Varna, hvorfra du kan nyde den gode udsigt over havet. Derefter kan du gøre stop i Dyrehaven og fodre parkens rådyr og vortesvin. Cykler du videre, byder ruten på et længere roligt stræk, hvor du har rig mulighed for at opleve skovens idyl og fuglefløjt. Passerer du Blommehaven, er der ikke langt til Ørnereden. Ved Ørnereden kan du nyde udsigten over havet, mens du spiser en medbragt madpakke eller køber is og kaffe i kiosken. Du kan også cykle forbi spisestedet Skovmøllen fra 1800-tallet, som ligger gemt lidt dybere inde i skoven. Vandmøllen og det ældre bindingsværkshus vil med garanti bringe dig tilbage i tiden. Slut turen af med et dyp i havet ved Moesgaard Strand, hvis vejret byder det eller gå en tur langs kysten.

ANTIKMUSEET PÅ AARHUS UNIVERSITET
Tag på Aarhus Universitet og få en ægte museumsoplevelse helt gratis. På Aarhus Universitet kan du besøge Antikmuseet, der tager dig med på en rejse fra tidlig bronzealder til romersk kejsertid. Med mere end 500 gipsafstøbninger og 4000 originalgenstande fra middelhavsområdet får du med garanti en søndag med mange nye indtryk og ny viden. Oplev blandt andet den ægyptiske mumie Tabast, flotte afstøbninger og gamle græske mønter. 

UDKIG FRA RÅDHUSTÅRNET
Brug søndagen på Aarhus Rådhus, og oplev et hovedværk i dansk modernisme. Aarhus Rådhus er tegnet af arkitekterne Arne Jacobsen og Erik Møller. Aarhus Rådhus er en fredet bygning med interiør fra 1930’erne. Her kan du studere den impornerende arkitektur eller lytte til klokkespil. Tør du, kan du bevæge dig op i Rådhustårnet og nyde byen i fugleperspektiv.

UDFORSK DET FOLKEKÆRE DOKK1
Besøg Dokk1, og dyk ind i en verden af information og inspiration. Her kan du gå på opdagelse i nye og gamle bøger og benytte de behagelige sofafaciliteter, alt imens du betragter mangfoldige folkemasse på Dokk1. Du kan nyde udsigten i første parket til havnen eller deltage i et af de mange gratis arrangementer, som dagligt finder sted på Dokk1.

EN GÅTUR I DRONNINGENS HAVE
Leg royalist i Dronningens have. Ikke nok med at en gåtur i haven får dig helt tæt på Dronningens sommerresidens, så byder slottets have også på mange små eventyrer, som danner ramme for en søndag helt ned i tempo. Nyd de små søer, blomsterbede og frugtplantager. Sid på de bænke, som Dronningen har siddet på, indsnus den samme blomsterduft, og nyd havudsigten på den anden side af Mindeparken. Lidt kongelig har man jo lov at være.

EN REJSE I VÆKSTHUSENE
På bakketoppen i Botanisk Have kan du drømme dig til sydens varme og frodige grønne planter. Her ligger Væksthusene, der huser fire klimazoner og et utal af blomster og planter. Nyd varmen i tropehuset, tørken i ørkenhuset eller fordyb dig i middelhavs- og bjergskovsvækst. Væksthusene danner de perfekte rammer for en søndag i Aarhus med gratis aktiviteter, hvor man alligevel føler, at man har været et smut langt hjemmefra.

BØRNENES JORD
Har du børn, er Børnenes Jord den perfekte gratis søndagsaktivitet. Her udfolder der sig en hyggelig oase med mulighed for leg og opdagelse for alle aldersgrupper. Midt i Øgadekvarteret kan i blive underholdt af både geder, kaniner, høns og fugle. I kan gynge, grave og lege i sandkasserne, og når sulten indtræffer er der god mulighed for at nyde madpakker og saftevand på de mange bænke.

BESØG EN AF DE ÆLDSTE KUNSTHALLER I EUROPA
Gå på kunstopdagelse i en af de ældste kunsthaller i Europa. I hjertet af Aarhus ligger Aarhus Kunsthal, og med gratis entré kan du bruge din søndag med en oplevelse på et innovativt og moderne udstillingscenter. På over 1000 kvadratmeter kan du beundre og fordybe dig i samtidskunst om menneskers hverdagsliv.

Vi ønsker at give vores læsere de bedste forudsætninger for at opleve Aarhus. Derfor udgiver vi løbende guides, som klæder dig godt på til at udforske byen.