Derfor skal du bruge en advokat

Sponsoreret indhold

De fleste danskere oplever på et tidspunkt gennem livet, at de har brug for advokathjælp. Det kan være relevant at få rådgivning både i privatlivet og erhvervslivet. Mange har den fordom, at det er urimelig dyrt at få hjælp af en advokat, men det er faktisk ikke altid rigtigt. Prisen på advokathjælp kan variere alt efter hvilken advokat man samarbejder med. Men du har faktisk krav på at kende prisen på den service, der bliver udført inden processen starter. På den måde kan du sammenligne priser, og du ved på forhånd hvilket beløb du skal af med.

Dog skal du være opmærksom på, at der kan være forskel på, hvad der er inkluderet i den pris, som advokaten fortæller dig. Hvis du skal sammenligne priser, er det jo vigtigt, at der ikke kommer en masse ekstraudgifter løbende.

Den første samtale er ofte uforpligtende og gratis

Mange afholder sig fra at kontakte en advokat, da de er bange for at takometeret starter i det øjeblik, de får en advokat i røret. Men det er faktisk sjældent, at det er sådan det foregår. Ofte kan du få en god indledende samtale med en advokat, uden at det koster noget. Her vil I sammen afklare om advokathjælp overhovedet er relevant, og hvis det er tilfældet, så hvilken advokat, og hvad udfaldet kan forventes at være. På den måde ved du allerede inden sagen starter, om det kan betale sig at få rådgivning af en advokat.

Advokathjælp til privatpersoner

Der skal gennem livet træffes mange vigtige beslutninger, som kræver advokathjælp. De fleste skal have advokathjælp til de mest almindelige hændelser som f.eks.:

 • Bolig: bolighandel, tvangsauktion, byggeprojekt og lejeret
 • Familie: dødsfald, testamente, samliv, ægteskab og skilsmisse
 • Job: kontraktgennemgang og opsigelse
 • Privat: erstatning, strafferet og skat

Advokater har ofte specialiseret sig inden for et specielt retsområde. Du kan derfor ikke være sikker på, at ethvert advokatkontor har en specialiseret advokat inden for det retsområde, som du søger rådgivning vedrørende. Du kan ofte se det på advokatkontorets hjemmeside, og ellers kan du ringe til kontorets reception.

Advokathjælp til erhvervsdrivende

Det er ikke kun inden for det private retsområde, hvor advokater kan yde afgørende rådgivning. Advokater kan også rådgive inden for det erhvervsretlige område. Det vil sige de juridiske forhold, der gør sig gældende for arbejdsgivere og virksomhedsejere osv.

Det kan for eksempel være nyttigt at bruge en advokat, der er specialiseret inden for erhvervsret til følgende ting:

 • Ejendomsadministration
 • Entrepriseret
 • Inkasso
 • Konkurs og rekonstruktion
 • Markedsføringsloven, patenter og varemærker
 • Opstart af virksomhed
 • Virksomhedsoverdragelse og generationsskifte
 • Virksomhedsdokumenter

Det er altid en god ide, at du forhører dig ved din advokat om den specifikke sag, som du har brug for hjælp til.

Hvis du er tilfreds med den ydelse, der bliver leveret ved din faste advokat, så kan det være en fordel at bruge denne advokat. På den måde undgår du at skulle sætte advokaten ind i driften af din virksomhed hver gang en ny sag opstår.

Du bør, som læser, ikke lade artiklen stå alene i forhold til konkrete, juridiske problemer, men derimod søge individuel rådgivning i form af at konsultere en advokat. Vær også opmærksom på, at artiklen kan være forældet, også efter ganske kort tid f.eks. på grund af praksisændringer eller på grund af ændret lovgivning.