21 cykler doneres til udsatte børn i Aarhus Vest

I eftermiddag donerer det sociale cykelværksted, Cykel20, 21 nyistandsatte børnecykler til børn fra Aarhus Vest.

Blå Kors’ sociale cykelværksted, Cykel20, donerer her til eftermiddag 21 børnecykler til udsatte børn i Aarhus. Cyklerne er i første omgang blevet doneret til Blå Kors’ sociale cykelværksted i Aalborg, hvor udsatte og sårbare unge har sat cyklerne i stand, som de nu donerer videre til børn i Aarhus.

“Det er en fantastisk gave, vi kan give til nogle familier, som er virkelig hårdt pressede på økonomien – og på overskuddet i det hele taget,” siger Tabita Jørgensen, der er leder af Familienetværket Aarhus Vest, som videreformidler cyklerne.

Familiernetværket er et samarbejde mellem Blå Kors og Citykirken Aarhus.

Børn, unge og miljø vinder
I Aalborg har Blå Kors et socialt cykelværksted, hvor udsatte og sårbare unge trænes i at kunne agere på arbejdsmarkedet og i sociale fællesskaber. På værkstedet sættes donerede cykler i stand og sælges efterfølgende. Overskuddet går til Blå Kors’ værested i Aalborg.

Lysten til at donere cykler til Cykel20 er imidlertid så stor, at cykelværkstedet har måttet alliere sig med et af Blå Kors’ botilbud for unge, som nu også har et cykelværksted, der reparerer gamle cykler.

Men med to værksteder er der efterhånden pladsmangel i den lille butik i Aalborg.

“Vi får faktisk så mange cykler ind, at vi ikke har plads til dem i vores lille butik og har svært ved at få dem solgt. Derfor har vi undersøgt muligheden for at donere nogle af dem til værdigt trængende,” forklarer Bjarke Hermansen, der er leder af Cykel20 i Aalborg.

“Jeg synes, der er mange vindere her. Både de unge i vores butik, børnene i Aarhus og miljøet, som også skånes lidt, hver gang vi genbruger et produkt,” siger Bjarke Hermansen.

Fik stjålet sin cykel
Værdigt trængende har Cykel20 blandt andet fundet i Aarhus, hvor Blå Kors Danmarks og Citykirkens Familienetværk hjælper udsatte familier i Aarhus Vest.

“De børn, som får en cykel, kommer fra familier, som har meget, meget svært ved at få råd til en cykel. En af dem er en pige, der har fået stjålet sin cykel, og som har måttet gå rundt til alle ting lige siden. Det er simpelthen så stor en glæde at få lov til at give de her børn en cykel,” siger en glad Tabita Jørgensen.

Cyklerne uddeles i eftermiddag i forbindelse med Familienetværkets juleafslutning i Citykirken Aarhus fra kl. 15.30-19.00.