Vigtigheden bag et sundt indeklima

Dette indhold er sponsoreret

Vi bruger rigtig meget af vores tid indendørs. De fleste personer befinder sig indendøre 80-90 procent af livet, og derfor er det vigtigt, at indeklimaet er i top. I denne artikel finder du information omkring vigtigheden bag et sundt indeklima, så du altid kan være godt tilpas, når du er inde. 

Som førnævnt er et godt indeklima afgørende for dit velbefindende og dit helbred. De fleste personer tænker først på deres indeklima, når noget er gået galt, men der er ingen grund til at vente, til problemerne er indtruffet. Det kan give en meget bedre trivsel i hverdagen, hvis du sikrer dig et ordentligt indeklima, da et dårligt indeklima kan føre til hovedpine, allergi og dårlig søvn. Den vigtigste faktor for et sundt indeklima er luftfugtighed. 

Luftfugtighed

Mange danske hjem har en for høj luftfugtighed, som for eksempel kan føre til skimmelsvamp, fugtskader og husstøvmider. Derfor er en stabil luftfugtighed en vigtig faktor for indeklimaet. Alligevel ved de fleste danskere ikke, hvilken fugtighed der er i deres hjem. Der findes dog flere forskellige ting, som du kan gøre for at forbedre luftfugtigheden indendørs.

Luftfugtigheden kan blandt andet sænkes ved ordentlig udluftning, ved at holde temperaturen jævn, ved at tørre tøj udendørs og bruge emhætten, når der laves mad i hjemmet. 

Hvorfor har vi for høj luftfugtighed i Danmark?

Grundene til at mange har for høj luftfugtighed i Danmark er simple. For det første er det danske klima meget fugtigt, og for det andet er mange danske hjem meget velisolerede. Det betyder, at fugten har svært ved at slippe ud. Fugten i dit hjem opstår når du går i bad, tørrer tøj og  generelt befinder dig i dit hjem.  Selskaber som Brunata tilbyder intelligente løsninger, der gør, at du kan måle luftfugtigheden i dit hjem, hvilket er det første skridt til at løse problemet med høj luftfugtighed indendørs. En intelligent fugtmåler gør, at du kan tage forholdsregler, der sikrer, at dit hjem forbliver et sundt sted at bo. 

Hvad burde luftfugtigheden være?

Den relative luftfugtighed i dit hjem bør ligge mellem 25-65 procent. Det er forskelligt, hvad der er behov for at gøre, for at hæve eller sænke luftfugtigheden i dit hjem, da den relative luftfugtighed er afgjort af temperaturen udendørs. Derfor bør du altid tage hensyn til årstiden, når du skal vurdere luftfugtigheden i dit hjem.