Viden i øjenhøjde: Tænkepauser LIVE rykker ind på Aarhus Teater

De populære Tænkepauser LIVE rykker nu vest på til Aarhus Teater. Første arrangement på er tirsdag den 5. november, hvor temaet er religion.

Tænkepauser LIVE er et anderledes talkshow, hvor videnskaben indtager teatret med journalist og komiker Sebastian Dorset som vært. Konceptet er skabt af Nørrebro Teater i samarbejde med Aarhus Universitetsforlag og kører på fjerde år med stor succes.

Videnskab, teater og talkshow
En tænkepause er en lille bog, som en forsker fra Aarhus Universitet skriver med forskerens viden om et specifikt emne. Bogen giver man til en instruktør og en skuespiller, der så laver den om til en videnskabsmonolog på cirka 30 minutter, der kan stikke af i alle retninger. Efter monologen kommer forskeren selv på scenen og taler med Sebastian Dorset, mens publikum i salen forhåbentligt går beriget hjem med den aktuelle bog og ny viden, de ikke selv havde regnet med.

Aarhus Universitetsforlag står bag den populære bogserie Tænkepauser og har siden 2012 udgivet over 75 forskellige bøger skrevet af topforskere fra Aarhus Universitet om alt fra tro, håb og kærlighed til kød og karma. Tænkepauser LIVE så dagens lys første gang på Nørrebro Teater i 2016, og formatet har modtaget roser fra både anmeldere og publikum.

Flere forestillinger på trapperne
Udvalgte Tænkepauser LIVE vil i denne sæson kunne opleves på Aarhus Teater. Med i billetprisen følger et eksemplar af den ”Tænkepause”-bog, som arrangementet omhandler. Teatrets bar vil være åben både før og efter arrangementet, så publikum kan være heldig at møde forskeren, værten, skuespilleren eller sidemanden over et glas vin eller en kop kaffe

Tænkepauser LIVE finder sted i Scala og starter klokken 19.30. Entreprisen inklusiv et eksemplar af bogen er 160 kr.