Vanddragen flyttes fra Store Torv: Giver plads til nyt projekt

Der er nu et flertal for, at kunstinstallationen ‘Vanddragen’ flyttes i depot. Flytningen sker i begyndelsen af 2020, og målet er at skabe plads til børn og leg på Store Torv. 

Torvenes Brøndsløjfe, bedre kendt som Vanddragen, bliver flyttet i depot i begyndelsen af 2020. Det gamle kunstværk skal erstattes med ny vandkunst, der særligt skal henvende sig til børn og få livet tilbage på Store Torv. 

Målet er at lave vandkunst for børn på Store Torv. Vandkunsten skal bringe leg tilbage på torvet, hvor ønsket er at genanvende pumpeanlægget fra Vanddragen. Næste skridt for lokalpolitikerne er at arbejde målrettet for at rejse midler til omdannelsen af torvet gennem fonde. 

Plads til leg og latter
Ango Winther, medlem af Teknisk Udvalg, håber, at Store Torv kan blive til et torv, hvor byens børn vil flokkes.

”Vi har set andre steder i byen, hvad det betyder, at der er plads til, at børn kan lege. For mig er det helt afgørende, at Store Torv ikke blot bliver et sted, hvor man opholder sig. Det skal være et sted, hvor der er plads til børnenes leg og latter. Det er oplagt, at vi gør brug af pumpeanlægget til at skabe vandkunst, der er lavet til at lege i. Jeg håber meget, at der er nogle fonde, der kan se perspektiverne i at være med til at skabe et nyt og levende Store Torv,” siger Ango Winther, medlem af Teknisk Udvalg. 

Flytning i det nye år
Det er en større opgave at flytte Vanddragen, da jorden under Store Torv gemmer på et teknikrum på størrelse med en toværelses lejlighed, der i samme omgang skal renoveres og gøres klar til det nye anlæg. 

Grundet julemarkedet i området omkring Store Torv kan flytningen først finde sted i starten af 2020.