Tre gode råd til renovering af din forhave

Annonce/sponsoreret indhold.

Trænger forhaven til en opstramning, eller er du måske lige flyttet ind i dit nye hjem, og vil du gerne sætte dit personlige præg på forhaven, så skal du læse med her. Du får nemlig tre gode råd til, hvordan du på bedste vis kan optimere din forhave, så den passer til din personlige smag. Det behøver altså ikke være en stor udfordring at komme igennem denne type af opgave, så længe man har en plan, og man kender lidt til, hvad man gerne vil have forhaven til at ende med. Vil du gerne spare penge på nye fliser, eller har du fliser i indkørslen eller indgangen til dit hjem, så er det måske en god ide med en algebehandling. Dette fjerne alger fra dine fliser, så du kan beholde de flotte gamle i mange år endnu. 

Læg en plan for din forhave

Inden du tager det første spadestik og fjerne alt i din forhave, så er det en god ide at tænke over, helt præcist hvilket resultat du gerne vil ende ud med. Dette betyder alt, at du skal sætte dig ned og tegne en skitse af, hvordan din have gerne skal se ud, når du er færdig. I denne process kan du tage stilling til, hvilke træer, buske og blomster, som du mangler, og hvilke planter, som ikke længere skal gøre sig gældende i din forhave. På denne måde undgår du at fortryde, hvis du hiver den forkerte plante op, eller du kommer til at fortryde dine indkøb af planter og grus. 

Fjern døde planter og uønskede elementer

Efter du har lagt din plan, så er det nu tid til at fjerne alt, som ikke skal være i forhave. Dette betyder, at alt legetøj fra børnene skal pakkes væk, og du skal fjerne planter, som ikke længere passer til din forhave. Dette kan ofte være, hvis planten er død, eller den er blevet for gammel og ikke er blevet passet ordentligt. Dette kan specielt gøre sig gældende ved ældre hjem. Husk derfor, at når du skal fjerne planter, så skal du ned til roden, og du skal fjerne så meget af planten som overhovedet muligt for at undgå, at den kommer skydende op igen. Dette gælder specielt, hvis du har steder, hvor der er mere ukrudt end andre steder. Mange typer af ukrudt kan nemlig sætte frø selv efter flere år i dvale under jorden, og der er derfor en god ide at vende alt jorde og få den renset, inden du beslutter dig for at plante nyt. 

Sørg for sæsonen er korrekt

Inden du vælger at anlægge en jungle som forhave, så er det en god ide at sørge for, at de nye planter, som du har købt til dine forhave er i sæson. Dette betyder, at du ikke kan plante alle typer af planter på alle tidspunkter af året. Det er derfor en god ide, at du rådfører dig med en professionel inden du beslutter dig for at plante igen.