Stor donation: Skraldecaféen kører videre på nye hjul

Takket være støtte fra TrygFonden kan Skraldecaféen nu styrke sit arbejde med at skabe nye fællesskaber omkring madlavning og samtidigt bekæmpe madspild.

Gennem en flot donation på 490.500 kr. har Skraldecaféen fået mulighed for at indkøbe en ny bil og indrette den som ramme for et mobilt køkken, der er kernen i Skraldecaféens arrangementer.

Bilen bliver officielt overdraget fredag den 29. november klokken 15.45 af Camilla Fabricius (MF), der er socialordfører for Socialdemokratiet og medlem af repræsentantskabet for TrygFonden. Overdragelsen sker i forbindelse med ”Green Friday” på Bispetorv i Aarhus.

Grøn dagsorden med fællesskab i fokus
Skraldecafeén er et mobilt pop-up køkken bygget af genbrugsmaterialer, der i princippet kan sættes op overalt, hvor der er adgang til vand. Ved Skraldecaféens arrangementer kan alle interesserede i fællesskab lave mad ud af de madvarer, som er blevet skraldet fra supermarkeders containere. Skraldecaféen har eksisteret siden 2015 og har de seneste år holdt over 200 arrangementer i det offentlige rum og været i kontakt med mere end 20.000 mennesker.

Camilla Fabricius begrunder TrygFondens beslutning om støtte således:

“Skraldecafeen kan noget helt særligt med at skabe fællesskaber på tværs af samfundslag, og de har fundet nøglen til at skabe deres eget job. Jeg synes Skraldecaféen er fantastisk, ikke bare fordi den har en grøn dagsorden med at lave mad fra skraldede madvarer, men også fordi de sætter fokus på at danne fællesskab, og giver mennesker, som har været eller er udsatte, en mulighed for at være en aktiv del af noget, som giver mening.”

Mangfoldig indsats løfter socialt udsatte
I Skraldecaféen bliver den kasserede mad derved et middel til at skabe nye fællesskaber, hvor socialt udsatte mennesker løfter hinanden. Målet er at give udsatte, med en presset økonomi, en mulighed for at møde nye mennesker og deltage i sociale aktiviteter, uden at det skal koste dem noget.

Arrangementerne i Skraldecaféen er kendetegnet ved en særlig mangfoldighed. Her sidder den hjemløse, pensionisten, den studerende, familien med børn, flygtningen og turisten bogstaveligt talt ved samme bord.

Camilla Fabricius understreger, at netop denne kvalitet ved Skraldecaféen har betydning:

“I TrygFonden er vi optaget af at danne fællesskaber på tværs, og skabe grobund for, at alle har muligheden for at kunne bidrage. Derfor er jeg særligt glad for, at TrygFonden har været med til at donere en bil for, at Skraldecafeen kan fortsætte deres gode arbejde.”

Skraldecaféen er en del af platformen Sager der Samler, der styrker lokal handlekraft i fællesskab.