Skadet på jobbet? Sådan får du en arbejdsskadeerstatning

Sponsoreret indhold

Arbejdet er en stor og vigtig del af langt de fleste menneskers liv. Arbejde giver noget at stå op til og betaler regningerne derhjemme, og derfor er det naturligvis sund fornuft at stå op og gå på arbejde hver dag.

Desværre oplever mange mennesker at få arbejdsskader på jobbet, hvilket enten kan skyldes lang tid med overbelastning af eksempelvis din ryg i forbindelse med hårdt fysisk arbejde, eller det kan skyldes uheld i forbindelse med farlige arbejdsopgaver.

Det er naturligvis aldrig rart at løbe ind i en arbejdsskade, men skulle uheldet været ude, er det vigtigt, at du er opmærksom på, at du har ret til arbejdsskadeerstatning, der giver dig mulighed for at blive kompenseret retmæssigt for dine tab.

Arbejdsskade – hvad gør du nu?

En arbejdsskade betegnes som en skade, der er opstået i forbindelse med arbejde på din arbejdsplads.

Hvis du får en arbejdsskade, er det vigtigt, at du griber tingene helt rigtigt an, da det vil give dig de bedste chance for at få den arbejdsskadeerstatning, du fortjener.

Hvis du får en arbejdsskade, er det således først og fremmest vigtigt, at du får dokumenteret skaden. Det gør du ved at få skaden og dens konsekvenser for din tilværelse dokumenteret hos din læge eller på skadestuen. Dette skal ske så hurtigt som muligt, efter skaden er opstået.

Det er også vigtigt, at din arbejdsskiver eller din egen læge anmelder din arbejdsskade til Arbejdsmarkedets Erhvervssikring.

Herefter kan din sag om mulig udbetaling af arbejdsskadeerstatning gå i gang. I den forbindelse kan det være en god idé at alliere sig med en erstatningsadvokat, der kan hjælpe dig med din sag. Med en erstatningsadvokat bliver du sikker på, at du ikke sætter en fod forkert i processen, mens du altid vil have en professionel ved din side, så dine chancer for at få en stor erstatning øges markant.