Naturhistoriskmuseum; AU; Udstilling; Kløvedal; Frihedensværksted; IB Michael

Rekord besøgstal på Naturhistorisk Museum

Naturhistorisk Museum Aarhus har nået 126.213 besøgende i 2019. En fremgang på 40.000 gæster i forhold til sidste år. Den altoverskyggende grund til de flotte besøgstal var udstillingen ‘Frihedens Værksted’, støttet af Nordea-fonden, der for alvor satte museet på landkortet.

‘Frihedens Værksted’ trak gæster fra hele landet, der ville opleve Nordkaperen og få et indblik Troels Kløvedals liv. Samtidig testede museet nye eventformater med samtaledebatter med blandt andre Mikkel Beha og Eventyrernes Klub, sommerkoncert med anekdoter fra rejserne med Nordkaperen, og foredrag med en meget personlig vinkel med Troels Kløvedals nære ven, Ib Michael.

Naturhistorisk Museum var også ved flere lejligheder at finde ude i byilledet – ikke mindst til folkefesten ved Tall Ship Races og under Aarhus Festuge.

Rejser med Kløvedal og Nordkaperen
Allerede i de allerførste dage af 2019 vidste Naturhistorisk Museum godt, at året ville blive travlt. Udstillingen om Troels Kløvedal var åbnet to måneder før, og museet havde allerede haft besøg af usædvanlig mange glade gæster. Da Troels Kløvedal sov ind den 23. december 2018, gjorde den massive pressedækning ikke interessen for udstillingen mindre.

Ved årets udgang har museet formidlet til 126.213 gæster, hvilket er over 40.000 gæster flere end sidste år, hvor besøgstallet nåede knap 84.000 gæster.

“2019 vil altid stå som noget særligt i museets historie. Frihedens Værksted gjorde museets stemme relevant for helt nye målgrupper, der fik øjnene op for, hvilken vidunderlig verden, vi er en del af. Det var en fornøjelse at læse de mange hilsner i udstillingens logbog, hvordan udstillingen fik gæsterne til at reflektere over deres eget liv og forholdet til den verden, som de er en del af – det er det, vi er sat i verden for, og det gør mig så stolt, at vi lykkedes med det”, fortæller museumsdirektør Bo Skaarup.

Nye udstillinger og drømme
Det ville være fristende at forsøge at gentage opskriften på en succes, men museet valgte at gå en hel anden retning i deres nye udstilling ‘Vores Verden’, støttet af Spar Nord Fonden, NOJ Fonden og Brødrene Hartmanns Fond.

“Vi har for nogle uger siden åbnet vores nye udstilling, og det er en helt anderledes udstilling. Her tager vi, sammen med multikunstneren Shane Brox, fat på FN’s 17 verdensmål. Vi har sammen med Shane skabt en hel verden, hvor alle er inviteret ind til at gøre den bedre og smukkere. Vi skaber nemlig en bedre verden gennem kreativitet og kærlighed,” siger Bo Skaarup.

Museumsdirektøren ønsker ikke, at museet bliver låst fast på, at de kun kan lave én type udstillinger.

“Vi drømmer om at rykke ned i andre rammer på Aarhus Ø. Derfor er det i disse år særligt vigtig for os at vise, at vi mestrer hele paletten af udstillinger og events, som får alle vores gæster – store som små – til at tænke over verden og deres eget liv. Det synes vi, at vi i den grad er lykkes med i vores to store udstillinger i 2019.”