Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har i denne uge valgt arrangementer ud, så der er noget for hjernen, pengepungen, lattermusklerne, sangfuglen og ørerne.  

For hjernen

En snak med grevinde Alexandra
En titel som prinsesse er en barnedrøm for mange småpiger, men for grevinde Alexandra blev drømmen til virkelighed. I et helt nyt foredrag fortæller grevinden, hvad Danmark og titlen som prinsesse har betydet for hende. Som en kærlighedserklæring til det danske land udgav hun for nylig bogen “Mit lykkelige land”, som denne aften danner grobund for et foredrag, hvor også publikum får god mulighed for at stille spørgsmål til grevinden.

 Dato: Torsdag den 7. februar Tid: 19.00-21.00 Sted: Hermans, Tivoli Friheden Pris: 279 kr.

For pengepungen 

Fiks defekterne
Tag til Repair-café og lær, hvordan du reparerer dine ødelagte genstande. Til Repair Café står en række frivillige klar til at hjælpe med at fikse, lappe, upcycle og genbruge det, vi allerede har. Medbring den genstand, du vil have fikset, et par reservedele og gør en gevinst for både pengepung og miljø.

Dato: Lørdag den  9. februar Tid: 12.30-15-30 Sted: Dokk1, Rampen trin 1  Pris: Gratis.

For lattermusklerne

Grin i Comedy Zoo Aarhus
Stand-up komikerne Elias Ehlers, Ane Høgsberg og Morten Korsgaard indtager i weekenden Comedy Zoo scenen i Aarhus. I en fælles “grinern” cocktail serverer de et show, hvor blændende historiefortællinger, jysk charme og selvironi er blandt hovedingredienserne. Publikum kan glæde sig til et show, hvor lattermusklerne med garanti bliver trænet.

Dato: Fredag den 8. og 9. februar Tid: 20.00 Sted: Comedy Zoo Århus, Filuren Pris: 145-165 kr.

For sangfuglen

Fællessang ved fyraften
Udfold din indre sangfugl, når Sangkraft Synger inviterer til fællessang og minikoncert med Det Jyske Musikkonservatoriums pigekor. Sangkraft Synger er et fællesskabstiltag åbent for alle, som vil synge sammen. Glæd dig til en sen eftermiddag med fem fællessange efterfulgt af en minikoncert med et af Aarhus bedste ungdomskor.

Dato: Onsdag den 6. februar Tid: 17.00-17.45 Sted: Vor Frue Kirke, Aarhus Pris: Gratis. 

For ørerne

Oplev Sommer, tiggerne & Huss
Peter Sommer & Tiggerne indtager onsdag Musikhusets største sal, som en del af deres vinterturné. I aftenens anledning har Peter Sommer inviteret den storslåede, tidligere Saybia-forsanger Søren Huss med i salen, og sammen vil de to spillemænd nå ekstatiske højder, der får taget til at lette.

Dato: Onsdag den 6. februar Tid: 20.00 Sted: Musikhuset Pris: 400 kr.