KULTURGUIDEN // UGE 45

Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har i denne uge valgt arrangementer ud, så der er noget for nødhjælp, de gode fortællinger, hjernen, ørerne og læsehestene.

For NØDHJÆLP (OG PRÆMIER) 

Nødbingo på Fairbar
Til Nødbingo har du muligheden for at drikke en øl, hygge dig i gode venners lag og vinde nogle fede præmier i bingo på Fairbar på Klostertorvet med den reneste samvittighed velvidende, at du støtter et godt formål samtidig. Alt overskuddet fra salget af bingoplader går nemlig til Folkekirkens Nødhjælps arbejde for at støtte verdens sårbare og fattige. Så jo flere plader du køber, jo mere støtter du altså det velgørende arbejde. Bag arrangementet står Folkekirkens Nødhjælps Ungdom, som også bruger aftenen på at lave lidt larm omkring FN’s 17 verdensmål. 

Dato: Mandag den 4. november Tid: 19.30 Sted: Fairbar Pris: 10 kroner per plade

for de gode fortællinger 

Danmarks største historiefortællings-event
Teater Katapult lægger scene til ny dramatik, men de er også en platform for historiefortælling. Og kronjuvelen i dén del af Teater Katapults virke er StorySlam. Det er inspireret af newyorker-fænomenet The Moth, og giver mikrofonen til almindelige mennesker med sjove, alvorlige og skæve historier på 5-6 minutter fra deres eget liv. Denne aften er temaet ‘Jeg tror..’, så hver deltager skal fortælle en historie ud fra det, plus en fri historie. Publikum bestemmer, hvem der vinder aftenens fortælledyst, og dermed går videre til finalen GRAND SLAM den 16. december. Når den bedste fortæller er kåret til finalen, kan vedkommende se frem til en rejse for to personer til New York med indgangsbillet til The Moth. 

Dato: Tirsdag den 5. november Tid: 19.30 Sted: Teater Katapult Pris: 60 kroner (inkl. en dåseøl) 

For hjernen 

Slagkraftig krimi-komedie
I 2015 var Sverige plaget af en serie af asylbrande – påsatte brande i bygninger, der enten husede eller skulle huse asylansøgere. Instruktøren Anna Malzer og dramatiker Aleksa Okanovic tog selv til Ljungby og den den lille by Kånna, efter at byens gamle skole brændte ned til grunden. Deres arbejde er blevet til forestillingen Selvtægt, der følger Säpoagenten Mo, som er taget til Ljungby for at efterforske branden. Det er en sort komedie om agentens Mos sammenstød med de mennesker, der bor i den lille by, hvad end det er den muslimske pige eller nynazisten.  Det er en vedkommende historie om multikulturalitet og en komedie med absurde kontraster. 

 Dato: Mandag den 4.- torsdag den 7. november Tid: 19.30 Sted: Teatret Svalegangen Pris: 195 kroner (studerende sparer 50%)

For ørerne 

Havnens Perle – Analogik 
Det er ikke mange aarhusianske bands, der kan prale af at have spillet på både Roskilde Festival og den store engelske festival Glastonbury – men den eksklusive klub tæller i hvert fald Analogik. I år har bandet brudt syv års albumtørke, da de i maj udsendte ‘Havnens Perle,’ en LP, der med inspiration fra hele verden nyfortolker viser. De har en legesyg tilgang til musik og blander genrer efter forgodtbefindende, men som regel med et twist af hiphop. Blandingen af viser, abstrakt hip hop, electronica, jazz og balkan, giver Havnens Perle sit helt eget udtryk. Og Analogik laver musik du ikke finder andre steder, og også deres koncerter er unikke. De laver en fest på deres helt egen måde. 

Dato: Fredag den 8. november Tid: 21.00 Sted: Radar Pris: 140 kroner  

For læsehestene  

Løve’s Litterære Dage
Søg ly fra efterårets regn blandt boghylderne på Løve’s Bog- & Vincafé, der i weekenden for sjette år i træk afholder sin egen litteraturfestival, Løve’s Litterære Dage. Den intime litteraturfestival giver dig mulighed for at komme helt tæt på en række udvalgte forfattere. Mød blandt andet Iben Mondrup, der vandt DR Romanprisen med bogen ‘Godhavn’ og digteren Caspar Eric, der har vundet Michael Strunge-prisen for sine digte. Litteraturfestivalen byder også på en udgivelsesreception for journalisten P-B Halbergs første udgivelse, novellesamling MAN-AT-WAR BAY, der foregår i konfliktområder i Afrika og Østen, hvor han selv har arbejdet og boet.     

Foto: Halfdan Venlov

Dato: Fredag den 8. – lørdag den 9. november Tid: Fredag fra klokken 18.45 og lørdag fra klokken 15.00 Sted: Løve’s Bog – og Vincafé Pris: Gratis entré