KULTURGUIDEN // UGE 43

Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har i denne uge valgt arrangementer ud, så der er noget for smagssansen, lattermusklerne, weekendstemningen, helårsbaderne og ørerne.

For smagssansen 

Rastafari bålmad 
Har du endnu ikke været på tur med organisationen Natur Retur er det på høje tid, at du tager afsted. De serverer fede friluftsoplevelser, og tirsdag kan du komme med dem i Risskov til mad over bål og tonerne af Bob Marley. Der er ikke nogen fastlagt menu – du skal kigge i dit køleskab, tørlager, urtehave eller hvor du har din mad og medbringe det, du ellers ville have spist til aftensmad, og så bliver der i fællesskab tilberedt forskellige retter af, hvad end der bliver taget med. Natur Retur har vin, smør og fløde med til madlavningen, så helt galt kan det ikke gå! 

Dato: Tirsdag den 21. oktober Tid: 17.00-20.00 14.00 og 15.00 Sted: Tumlepladsen, Risskov Pris: 35 kr.

for lattermusklerne

Jonatan Spang i Musikhuset
En af Danmarks mest populære komikere, Jonatan Spang, er tilbage efter fire års pause fra stand-up scenen med det anmelderroste show ’TYPISK JONATAN SPANG’. Her stiller han skarpt på hele verden og ikke mindst sig selv med vanlig fandenivoldskhed, revsende iagttagelser og sin forrygende timing. Han vender altså tilbage til rødderne, efter han har været vært på seer-succesen ‘Tæt på Sandheden’ på DR2. Onsdag kan du opleve ham for fuld udblæsning i Musikhuset, og der er stadig billetter!

Dato: Onsdag den 23. oktober Tid: 21.30 Sted: Musikhuset Pris: 320-420 kr.

For weekendstemningen

Fællesspisning, quiz og Steffen Brandt
Start din weekend med at deltage i fejringen af Studenternes Hus, der i år fylder 55 år.  I mere end et halvt århundrede har stedet dannet rammen for store og små oplevelser, og det fortsætter på fredag. Aftenen starter med fællesspisning og Studenterbarens berømte quiz. Derpå følger en intimkoncert med Steffen Brandt, der gennem årene har besøgt Stakladen flere gange med TV2. Det officielle program slutter med fællessang ved SMÅ-koret, og har du lyst, fortsætter festen selvfølgelig i Studenterbaren.  

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Brandt.jpg

Dato: Fredag den 25. oktober Tid: 18.30 Sted: Studenterhus Aarhus Pris: 199 kr. (149 kr. for studerende)

For helårsbaderne 

Badning og chili con carne på Aarhus Ø 
Efteråret er over os. Det blæser, det regner og temperaturen er på vej i den forkerte retning. I skrivende stund er vandtemperaturen 10 grader, og selvom det nok vil sende de fleste af os i retning mod en svømmehal, hvis vi skulle få lyst til at bade, så er der en hård kerne, der holder ud. På lørdag kan du blive en del af dén hårde kerne og hoppe i Havnebadet på Aarhus Ø, hvor der er gratis adgang mellem 08.00 og 12.00. Efter det kolde gys kan du gå over til de nye badehuse og varme dig på en god portion chili con carne af både skært og hakket kød, spidskommen, mørk øl, mørk chokolade og chili. 

Dato: Lørdag den 26. oktober Tid: 11.00-15.00 Sted: Havnebadet og Badehusene på Aarhus Ø Pris: 40 kr. for chili con carne

For Ørerne 

Rockers By Choice på tour  
Rockers By Choice er på 30-års jubilæums-tour, og på lørdag rammer de Aarhus. 30 år er der gået siden Rockers By Choice udsendte det banebrydende album Opråb! Til Det Danske Folk og nu er det igen tid til at finde Kangol-huer, guldkæder, Adidas sko og træningstøj frem fra gemmerne, for dansk hiphops grundlæggere rocker igen. Og det er med den originale besætning vel at mærke! Chief 1, Dee Pee, Master Phoze, MC Pete  og MC Swan står altså klar til et brag af en koncert med hits som ”Opråb!…”, ”Engel”, ”Nej Til Narkotika”, ”Peders Ting”, ”Ama’r Er # 1” og ”Min Gamle Skole”. 

Dato: Lørdag den 26. oktober Tid: 21.00 Sted: Train Pris: 250 kr.