KULTURGUIDEN // UGE 34

Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har i denne uge valgt arrangementer ud, så der er noget for fordybelsen, ølelskerne, weekendstemningen, den indre ro og de naturglade.

For fordybelsen

Foredrag på Dokk1 
Forfatter og forsker Anne Bitsch gæster Dokk1 til foredrag og litterær samtale om omsorgssvigt i de ’pæne’ hjem. Anne Bitsch er forfatter til bogen ”Går du nu, er du ikke længere min datter,” om sin egen opvækst med en psykisk syg og alkoholiseret mor i en ellers tilsyneladende almindelig middelklassefamilie. Det er historien om alkoholisme skjult bag ligusterhækkene i de pæne kvarterer. Hvordan hjælper vi bedst børn med alkoholiserede forældre? Og ville du gribe ind, hvis du havde kendskab til omsorgssvigt? Efter foredraget vil der være mulighed for at købe og få bogen signeret.

Dokk1 Dato: Tordag den 22. august Tid: 17.00-18.30  Sted: Dokk1 Pris: 50 kr. 

FOR ølelskerne

Unikke øl fra den gale videnskabsmand
Brug lillefredag med Martón Sefcsik fra det ungarske bryggeri Mad Scientist, som slår vejen forbi baren Highlanders. Med sig tager han ti forskellige øl på fad, hvor de fleste er premierer, og for nogle af dem gælder det, at der kun er kommet én eller to fustager til Danmark. Altså, den eneste mulighed for at smage disse øl! Er tørsten ikke slukket endnu, begynder der samme sted en ølsmagning klokken 20.00 af endnu flere specialøl, hvor du kan smage tøndelagrede øl, blandt andet en øl lagret i mezcal- og romtønder.

Dato: Torsdag den 22. august  Tid: 16.00-23.00 Sted: Highlanders Bar Pris: Fri entré

For weekendstemingen

Vin & Petanque Festival ved Officerspladsen
Indled weekenden med et besøg på Vin & Petanque Festival på officerspladsen. Bag festivalen står selvfølgelig vinbaren Vin & Petanque, og de byder både fredag og lørdag på både vin og petanque i lange baner. Kast jernkugler og smag dig gennem de forskellige vinbarer, hvor der blandt andet er en naturvinbar. Melder sulten sig, er der også madboder. Er du ferm til spillet med de små jernkugler, kan du samle dig et hold på tre personer og melde jer til petanqueturnering om lørdagen. Turneringen koster 500 kroner, men med i prisen er der både vin og snacks.

Dato: Fredag den 23. – lørdag den 24. august Tid: Fredag 15-22, lørdag 11-22 Sted: Officerspladsen Pris: Fri entré, 500 kr. for deltagelse i turnering

For de naturglade

Vandretur i Moesgård Skoven
Tag de praktiske sko på, find kikkerten frem fra gemmerne og tag med naturvejleder Ole Sørensen fra Moesgaard Museum på en sensommertur i Moesgård Skoven. Den fire kilometer lange vandretur foregår i roligt tempo, så alle kan være med. Efter at være blevet klogere på naturens mangfoldighed, og historierne om blandt andet herregården Moesgård og Skovmøllen, bydes der på kaffebord indenfor på Moesgaard Museum.

Foto: Foto/Medieafdelingen – Moesgaard Museum

Dato: Søndag den 25. august Tid: 13.00-16.00 Sted: Moesgaard Museum Pris: 150 kr.

 

For den indre ro

Yoga og morgenmad ved havnebadet
Uanset om du allerede mestrer kamelen og dit reverse warrior pose, eller du ikke engang ved, hvad det er, så er dette arrangement noget for dig! Start søndagen med en times yoga for alle med Anne Mette Buch Bertelsen fra Balanced.dk og nyd den skønne udsigt undervejs. Forhåbentlig kigger solen også frem! Efter yogaen byder Street Coffee på morgenmad og kaffe. Nyd sensommeren med yoga, kaffe, yoghurt med granola og croissanter ved havnebadet og slut af med en dukkert i havnebadet.    

Dato: Søndag den 25. august Tid: 09.00-11.00 Sted: Havnebadet Pris: 130 kr.