Pressefoto // Martin Ballund // Pride

KULTURGUIDEN // UGE 22

Hver mandag giver vi dig kulturguiden til din uge i Aarhus. Vi har i denne uge valgt arrangementer ud, så der er noget for ørerne, festglæden, øjnene, kulturlivet og mangfoldigheden. 

For Ørerne

Gratis, gigantisk gospelkoncert
Mærk hvordan et kæmpe skud af ny energi og sangglæde rammer dig, når Aarhus Gospel Singers og sangerinden Julie Lindell synger op til en gigantisk gospelkoncert på Dokk1.  Aarhus Gospel Singers er Jyllands største gospelkor og består af intet mindre end 250 sangere. Gennem musik, sang og gospel ønsker de at sprede glæde og fællesskab i Aarhus. I symfoni med landets ukronede gospelsangerinde, Julie Lindell, der tidligere har sunget med sangdronninger som Anne Linnet og Sanne Salomonsen, vil de få taget på dokken til at lette, og du er inviteret til at tage del i fornøjelsen.Dato: Tirsdag den 28. maj Tid: 18.00-19.00 Sted: Dokk1 Pris: Gratis. 

For festglæden

Vestergadefesten 2019
Oplev den succesfulde Vestergadefest, der endnu engang ruller den røde løber ud og spærrer den historiske gade for motoriseret trafik. Dét giver de  bedste forudsætninger for en festlig gadefest, og du er inviteret. Gadens caféer serverer mad fra udendørsboder, og herudover kan du glæde dig til en håndfuld musikalske indslag langs gaden og i de nærliggende baggårde. Du kan også gå på opdagelse blandt mindre loppemarkeder. Tag dine bedste venner i hånden, og oplev en hyggelig, farverig gadefest med kølige fadøl og god musik.Dato: Lørdag den 1. juni Tid: 09.00-24.00  Sted: Vestergade Pris: Gratis. 

For øjnene

Forestilling: Du er den!
Hvem bærer egentligt verdens fremtid på sine skuldre? Hvem bør, har, og tager rent faktisk ansvaret for klodens fremtid? Dét spørgsmål har længe været et omdiskuteret emne på særligt den politiske scenen. Og det er, hvad der ligger bag forestillingen ‘DU ER DEN’. En forestilling, som rammer midt ned i den debat, og som er særligt udvalgt af Teater Katapult. Oplev en forestilling, der omfavner dét at tage sin fremtid i egen hånd og træde ud af magelighedens, vanernes og individualismens skygge. Glæd dig til en bevægende forestilling om, hvordan en ungdomsgeneration uden fælles fodfæste går en kaotisk fremtid i møde, overleveret af deres forældre. Det handler om vrede, frustration og afmagt, og de tre karakterer i forestillingen er klar til at satse alt. Oprøret er på vej – og DU ER DEN.
Pressefoto // Teater Katapult // Karoline Lieberkind


Dato: Den 28.-29. maj Tid: 20.00 Sted: Teater Katapult, Godsbanen Pris: Fra 60 kroner.

FoR Kulturlivet

GENOPDAG åbningsfesten

27% sansebombardement. 29% kulturfest. 14% prisuddeling. 18% dans under regnbuen. 12% mærkelighed. Dét er, hvad du kan se frem til at opleve, når Europæisk Kulturregion byder indenfor til gratis åbningsfest på ARoS. Her fejrer Europæisk Kulturregion åbningen af deres nye kulturfestival GENOPDAG, der skal hylde det midtjyske kulturliv, regionens fællesskab og FN’s Verdensmål. Festivalen finder sted fra den 1.- 16. juni 2019, og temaet trækker rødder til Aarhus 2017s slogan “Gentænk”. I regionens kommuner vil du under festivalen kunne opleve storslåede, forskelligartede kulturoplevelser. Vær med til at byde festivallen hjerteligt velkommen til åbningsfesten på ARoS. Glæd dig til at opleve kunst, musik, talks og performances, alt sammen kræsende om FN’s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling. Du vil også kunne overvære uddelingen af Europæisk Kulturregions særpris ‘Den midtjyske kulturpris’ og ellers bare nyde den spektakulære udsigt over byen fra toppen af ARoS.

Pressefoto // Per Bille // Aarhus 2017 Dato: Fredag d. 31. maj Tid: 18.00-22.30 Sted: ARoS Aarhus Art Museum  Pris: Gratis.  

For Mangfoldigheden

Aarhus Pride 2019 
Omfavn mangfoldigheden under regnbuen, når Aarhus Pride indtager byens gader og stræder i denne uge. Aarhus Pride er for alle, der vil fejre kærligheden mellem mennesker, og alle som vil vise sin opbakning til, at alle mennesker og forhold har lige rettigheder og værdi.  Kom alene, med dine børn, venner, grupper, virksomhed eller noget helt andet. I alt fald, kan du se frem til at opleve en parade med oceaner af flag, musik, balloner og glade mennesker. Sidste år sluttede sig mere end 7000 borgere til paraden, og i år kan du for ottende gang opleve eller tilslutte dig den farverige parade, der står for meget mere end fest og regnbuefarver. Aarhus Pride bygger på synlighed, stolthed, kamp, samvær, debat, kultur, fællesskab og inklusion. Paraden går fra Bispetorv klokken 11 og ender i en sand folkefest ved Musikhusparken og Officerspladsen klokken 13 – lige under byens egen regnbue på toppen af ARoS. Hele eftermiddagen kan du glæde dig til forskellige indslag på Pride Lounge scenen, hvor blandt andet Jacob Bundsgaard vil holde åbningstale og Kasper Hollænder vil holde gang i festen som DJ. Udforsk også foodtrucks med streetfood, barer og hoppeborge for de mindste.

Pressefoto // Aarhus Pride // Martin Ballund
Dato: Lørdag 1. juni Tid:  11.00-20.00 Sted: Bispetorv til Musikhusparken Pris: Gratis.