Hvorfor insekt baseret hundemad er mere bæredygtig

Sponsoreret indhold

Klimaændringer og de udfordringer, der er forbundet med det, har længe været et emne, der bekymret offentligheden. Flere og flere mennesker er opmærksomme på, at der i fremtiden kræves bæredygtige alternativer på mange områder af vores liv.

Dette gælder også foder til kæledyr. Hundefoder Producenten Bellfor tilbyder et innovativt sortiment af insekt baserede produkter, takket være at du ikke længere behøver at vælge mellem bæredygtighed og art-passende hundeernæring.

Intensivt husdyrbrug skader miljøet

 Moderne fabriksdrift, som i dag er almindeligt anvendt for at imødekomme den voksende efterspørgsel efter kød, udgør en betydelig belastning for miljøet. Mere end 70 procent af al landbrugsjord på verdensplan bruges enten til husdyrbrug eller til dyrkning af dyrenes foder.

Derudover følger intensivt landbrug med et højt vandforbrug, og især kvæg udsender meget store mængder metan, når de fordøjer deres mad. CO2 er i øjeblikket på alles læber som en af hovedårsagerne til klimaændringerne. Imidlertid  er de skadelige virkninger af metan på klimaet mange gange større.

Virkningerne af fabriksdrift på klimaforandringer kan ikke nægtes. Da verdens befolkning fortsætter med at vokse, vil efterspørgslen efter kød sandsynligvis stige i de kommende årtier, så miljøskaderne forbundet med kødproduktion uundgåeligt vil stige yderligere.

Selv hunde har et økologisk potetryk

Ligesom mennesker har hunde også et økologisk potetryk på grund af kødet i deres mad. Hvis du vil reducere den økologiske potetryk på din firbenede ven, er den bedste måde at tænke på alternativer, når det kommer til fodring.

Mange ejere overvejer at skifte til vegansk hundemad af denne  grund. På grund af hundens ernæringsmæssige behov er dette imidlertid ikke en god ide. Når alt kommer til alt er deres fordøjelsessystem primært designet til kød. En ren plantebaseret diæt kan derfor forårsage fordøjelsesproblemer og alvorlige helbredsproblemer i det lange løb.

Hundefoder med insekt protein, som det er blevet tilbudt af Bellfor i flere år, har vist sig at være et meget bedre alternativ. Denne ukonventionelle proteinkilde har en høj biologisk værdi og forsyner hunde med alle de essentielle aminosyrer, de har brug for, så der ikke er nogen ulemper i forhold til konventionelt kød.

Insekt Protein for forbedret bæredygtighed

 Larverne fra den sorte soldat flue (Hermetia illucens), der anvendes til produktionen af insekt proteinet, scorer ikke kun som en protein leverandør af høj kvalitet. Deviser sig også at være et godt valg med hensyn til miljøet.

Sammenlignet med konventionelle husdyr kræver de kun minimal plads, og behovet for dyrkning af foder elimineres. Derudover producerer larverne ingen klimaskadelig metan, og deres vandforbrug er også signifikant lavere end for konventionelle husdyr.

Insekt Baserede bæredygtige produkter fra Bellfor

Bellfor er en pioner med hensyn til brugen af insekter som kilde til protein i hundemad. Virksomheden lancerede sine første to typer insekt baseret tørfoder tilbage i 2016.

Siden da er sortimentet løbende blevet udvidet. I dag tilbyder Bellfor hundeejere, der holder af miljøet, omkring 30 forskellige produkter af høj kvalitet med insekt protein eller insektfedt som ingrediens.

Dette inkluderer også sunde hundesnacks og forskellige naturlige kosttilskud ud over vådfoder. Du kan finde flere oplysninger om bæredygtig insekt baseret hundemad og de mange fordele, den har for hunde og miljøet i Bellfor online-butikken.