Husk din valutaomregner når du rejser

Dette indhold er sponsoreret.

Når du rejser til udlandet, planlægger du først din rejse. Rejseplanlægningen er lige dele sjov og tidskrævende, og så giver det ikke mening at bruge alt for mange penge under rejsen på grund af valutavekslingsfejl.

Den korrekte planlægning og de rigtige ressourcer til rådighed er nøglen, når det kommer til at spare penge på din ferie uden at bekymre dig om, at du mister penge eller bruger for mange.

I Århus Lufthavn har du mulighed for at rejse til et hav af spændende destinationer. Her kan du flyve til alt lige fra Varna til Alicante, Zadar, Rhodos, Chania, Oslo, London og Madeira. Og når du tager afsted, er det vigtigt, at du husker din valutaomregner samt er opmærksom på, hvad du skal undgå på din ferie for at få mest muligt ud af dine penge.

Husk din valutaomregner

Du behøver ikke at pakke en lommeregner med i kufferten for at finde ud af, hvor meget de enkelte ting vil koste dig, når du ankommer til den pågældende destination.

Det kan dog være en god idé at medbringe en ekstra telefonoplader eller et ekstra batteri, da din smartphone har en lommeregner samt giver dig mulighed for at downloade applikationer, der gør det nemt og hurtigt for dig at omregne valuta.

Rent faktisk er der slet ingen grund til at gøre brug af en lommeregner, da du med hjælp fra en valuta omregner hurtigt kan omregne, hvad et måltid mad på en restaurant eller brød fra supermarkedet vil koste dig. Ved brug af en valutaomregner skal du blot indtaste beløbet og vælge, hvilke valutaer du gerne vil omregne. Når du har gjort det, får du svaret på, hvad beløbet er i den specifikke valuta.

Det skal du være opmærksom på ved valutaveksling

Der er flere ting, du skal være opmærksom på, når det kommer til at veksle penge og købe ting i udlandet. Her har vi fundet de største fejltagelser, som mange af os begår.

  • Først og fremmest er det en fordel at undgå vekslingskontorer i lufthavnsterminalerne og de populære turiststeder. Selv hvis de ser ud til at tilbyde attraktive priser, er der ofte skjulte gebyrer i deres transaktioner, så det kan ende med at koste dig dyrt.
  • Det er desuden aldrig en god idé at købe ting i din oprindelige valuta. Hvis du er i udlandet, og det er fint med en butiksejer at tage imod dine penge hjemmefra, er dette et rødt flag. Her vil du nemlig ikke få en gunstig valutakurs.
  • Sørg for at veksle penge i destinationslandet snarere end derhjemme. Du vil typisk få de bedste priser her. Og veksle ikke for mange penge bare for at være sikker. Husk, at du bliver nødt til at betale for at veksle valutaen tilbage til danske kroner igen, eller hvad din oprindelige valuta er.

Dette er situationer, du nemt kan undgå for at spare penge på din ferie. Der er ingen grund til at bruge for mange penge på at veksle valuta, da du reelt set ikke får noget ud af disse penge. I dag er der også mange lande, hvor du sagtens kan betale med dit Dankort. Det er derfor slet ikke nødvendigt altid at veksle penge. Bare sørg for at huske din valutaomregner!