Hold motivationen oppe: Mere aktivitet i dit århusianske seniorliv

Dette indhold er sponsoreret

Motion og bevægelse er altafgørende for dit helbred. Det gælder i alle kapitler af dit liv, men specielt når du er ældre. Det holder leddene bløde og musklerne stærke. Jo mere motion du laver, jo lettere bliver det. Det er derfor vigtigt, at du finder ud af, hvordan du holder din gejst oppe.

Det bliver svære at opretholde et aktivt liv, når du er nået op i alderen, og måske har du helbredsproblemer, der gør at du bliver mere udmattet eller oplever smerter i forbindelse med fysisk aktivitet. Hvis du har helbreds udfordringer, kan du have brug for hjælpemidler, der kan afhjælpe dine fysiske gener ved aktivitet. På http://www.livetsomsenior.dk/ kan du finde et udvalg af hjælpemidler, der kan øge din lyst til fysisk aktivitet eller afhjælpe dig i hverdagen. 

Sjov motiverer

Det kan være svært at finde motivationen til motion og aktivitet. Det kan være du er udfordret af dit helbred – både det mentale og fysiske. Coronaepidimien gør det svære at deltage i holdaktiviteter og sociale arrangementer, og det slider på energi og motivation.

Det er centralt for dit aktivitetsniveau og helbred at finde aktiviteter, som du synes er sjove. Det er svært at regne med din viljestyrke, du skal finde noget andet der motiverer dig. Hvis du synes at en gåtur er sjovere end at løbe en tur, så sæt ambitionsniveauet ned, og gør det som du nyder og som føles rigtigt for netop din krop. Forkæl dig selv, efter du har været aktiv, så du får lyst til at gøre det igen. 

Sæt mål

En anden god motivation er mål. Hvis du kan lide at gå ture, så kan det motivere at få en skridttæller. Med en skridttæller kan du holde øje med, hvor aktiv du har været. Sæt mål for dig selv. Eksempelvis gå 10.000 skridt om dagen. 

Når du sætter mål, er det vigtigt, at du sætter realistiske mål, ellers kan det have den modsatte effekt.

Hvis du ikke er glad for at gå, så aftal med dig selv, at du skal lave 30 minutters motion tre gange om ugen. Sæt et kryds i kalenderen, når du har opnået dit mål. Så får du skabt gode, sunde vaner.

Husk, at en smule motion er bedre end ingen motion, så find aktiviteter, der motiverer dig og sæt realistiske mål, så du får en oplevelse af succes.