Fire gode råd til når du vil sælge din bil privat

Dette indhold er sponsoreret

Vil du gerne sælge din bil privat, så kan der være mange penge at hente, hvis du ved, hvad du laver. Du kan med få enkle råd sørge for, at du har styr på hele processen, så du fremstår som en god sælger, mens du stadig er sikker på at få en god handel. Der kan være mange forskellige grunde til at ville sælge sin bil privat, og ingen er bedre end andre. Det gør heller ingen forskel i forhold til, hvordan den skal sælges. Du får i denne artikel fire god råd til, hvordan du kan bedst kan sælge din bil privat, så du kan slå en god handel af hurtigt og nemt. Et godt råd er også, at du sætter dig ind i processen ved omregistrering af køretøj, så du bedst har overblik over salgssituationen.

Gør din bil klar til salg

Når du skal gøre din bil klar til salg, skal du huske, at en ren bil er den bedste bil. Dette kan lyde logisk og måske en anelse banalt, men det giver et godt indtryk på køber, hvis du har styr på renligheden i den bil, som du gerne vil sælge. Start med at støvsuge hele bilen og sørg for at fjerne de pletter, som er mulige at fjerne. Tør bilens dashboard af med en varm klud og vær sikker på, at du har taget alle personlige ejendele ud af bilen, inden du lader køber se den. Slut af med en tur i vaskehallen, så bilen er skinnende ren. Gør du alle disse ting, så står bilen så flot som muligt, hvilket hurtigt vil imponere en potentiel køber.

Sørg for at der er brændstof på bilen

Vil du gerne sælge din bil privat, så bliver du nødt til at lade køberen køre en tur. Gør derfor dig selv en tjeneste ved at lade tanken være fuld, så en potentiel køber ikke skal vente på, at du kører forbi den lokale tankstation efter diesel. Når du lader køberen køre en tur, kan du vælge at tage med, hvis du ikke føler dig sikker. Dog vil det bedste træk være at lade den potentielle køber køre en tur alene, så han eller hun kan få en bedre føling omkring bilen er noget for ham eller hende. Du skal derfor ikke være genert. I stedet skal du benytte alle de muligheder du har for at vise, at din bil er det bedste de kan få på markedet til den pris, og at de ikke vil kunne leve uden at have skrevet under på en salgskontrakt.

Hav styr på alle fejlene

Det kan lyde hårdt, men det er vigtigt, at du som sælger har styr på alle de eventuelle fejl, som man kan finde i din bil. Det kan nemlig hurtigt blive en dyr affær for dig, hvis ikke du har vedlagt alle de papirer, som bilen har, når køber kommer. Du er forpligtet til at fortælle om forskellige typer af fejl, som for eksempel en ødelagt lygte, hvis gearstangen ikke virker optimalt, eller hvis den laver en sjov lyd, når du gearer op fra fjerde til femte gear. Uanset fejler er din pligt at sørge for, at du har fortalt alt, hvad der er at vide om bilen, så du ikke kommer i klemme, skulle der ske en ulykke efter bilen har forladt din grund. Når køber har underskrevet kontrakten, så hæfter du ikke længere for fejlene, hvis du har fortalt om alle dem, som du kan finde, og du kan derfor ikke holdes ansvarlig for noget, som kunne gå galt med bilen senere hen.

Husk turen til service

Inden du vælger at sælge din bil privat, så skal du huske, at du skal til service med din bil. Den skal være gennemtjekket af en bilmekaniker, som skal give sit stempel på, at bilen er god stand, og at den er sikker at køre i. Dette er altså vigtigt for, at du ikke kan holdes ansvarlig senere hen. Når du har været til service med bilen er det en god ide at sørge for, at du lægger alle papirerne sammen med købskontrakten og andre eventuelle pairer, som du måtte have på bilen. Dette gør det muligt for køber at skabe sig et overblik over det produkt, som han eller hun kigger på, og det vil blive nemmere for dig at sælge bilen, da de eventuelle købere allerede har adgang til alt bilens historie.

Det er altså vigtigt, at du sørger for at bilen er ren, fyldt op med brændstof, og at den er klar til kamp, når køberen kommer. Har du styr på alt dette, så har du gjort dit for at komme godt i mål med en god handel, så du kan komme godt videre.