Færre ledige og mangel på arbejdskraft i håndværkerfagene

Dette indhold er sponsoreret

Rundt i hele landet er der godt gang i alverdens projekter. Der er både tale om større byggeprojekter, men det gør sig også gældende for de store og små projekter ude i de danske private hjem. 

Om de mange projekter skyldes det gode vejr i sommermånederne eller om det bare er grundet ren lyst, er ikke til at sige. Men én ting er i hvert fald sikkert – det er med til at mindske antallet af ledige i de forskellige håndværks brancher, og det er en god ting. 

Vikarbureauer kan hjælpe til 

Der er ingen tvivl om, at det er godt flere af de danskere, som har taget en uddannelse indenfor et af håndværkerfagene, har fået mulighed for at komme ud i arbejde og vise andre, hvilke evner de har. 

Som det ses ved alle mulige andre jobs, så kan der også være stor forskel i håndværksbranchen, hvor man er ansat. Det kan for eksempel være at man arbejder som selvstændig, mens andre finder job i en virksomhed eller hos et vikarbureau som for eksempel dkvikarservice.dk

Vikarbureauerne er med til at mindske arbejdsløsheden blandt håndværkere i de forskellige fag, som blandt andet tømrer, murer, VVS eller maler, og de kan samtidig være en stor hjælp for virksomheder eller private, der har behov for ekstra hjælp til et eller flere projekter – ligegyldigt om der er tale om et stort eller mindre projekt.

Mere end en tredjedel af malermestre mangler arbejdskraft

Netop dét, at der findes vikarbureauer, som står klar med ansatte, der kan hjælpe til, alt efter hvilken form for projekt der er tale om, er med til at mindske den mangel på arbejdskraft, som faktisk er opstået i løbet af det seneste år. 

Selvom det bestemt er en god ting, at flere malere kan komme i arbejde, så har det stigende antal af efterspørgsler desværre også medført, at over en tredjedel af malermestrene må begrænse deres antal af projekter simpelthen på grund af, at der ikke er arbejdskraft nok, som kan klare de bestemte opgaver fyldestgørende nok til at opnå kundernes tilfredshed. 

Så selvom antallet af ledige malermestre er faldet, hvis man sammenligner antallet fra foråret 2021 med det samme tidspunkt året inden, så er der opstået et nyt problem, hvor der ikke er arbejdskraft nok. 

Dette problem kan blive løst, hvis flere håndværkere og firmaer vælger at kontakte et vikarbureau, som står klar med vikarer, der både har den rette mængde erfaring, samt uddannelse og evner indenfor det bestemte fag. På den måde kan malermestre slippe for at være nødsaget til at begrænse deres antal af projekter.