Får du trænet så meget, som du ønsker?

Annonce/sponsoreret indhold.

Hvis du bliver stillet ovenstående spørgsmål, kan du så med hånden på hjertet svare ja? Der er mange af os danskere, der på ingen måder får trænet så meget, som vi ville ønske, vi gjorde. Et af de største problemer er, at der er undskyldninger nok at tage af. “Jeg har ikke tid” må nok siges at være en af de mest benyttede. Det er nemlig ikke mange frie timer vi efterlades med, hvis vi sover i de otte timer, vi bliver anbefalet, samt arbejder i de otte timer, vores arbejdsplads tillader. Så er der lige tre måltider der skal laves, eventuelt børn der skal passes, venner der skal ses og andre forskellige gøremål. Hvor blev den tid, der var øremærket træning, så lige pludselig af? Rigtig mange ærgrer sig faktisk over, at de ikke får trænet mere i deres hverdag, men får alligevel gang på gang skubbet tanken til side og lagt andre planer i stedet. Får du trænet, så meget, som du ønsker – og hvis ikke, hvad er din undskyldning så? 

Når skaderne holder dig tilbage

For mange er det faktisk et problem, at de ikke træner så meget, som de gerne ville, fordi de går og bøvler med en skade over rigtig lang tid. Det kan være alt fra dårlig ryg til skinnebensbetændelse. Større eller mindre skader, som vi ikke lige får gjort noget ved. Måske du engang for lang tid siden tog det læge med det? Måske han sendte dig videre i systemet, og så du aldrig kom længere? Det er en kæmpe fejl. Hvis du har en skade, skal du gøre noget ved den i tide. Ofte kan sportsskader kureres med en god omgang sportsmassage, så du får løsnet op i de ømme muskler og led. Klik her for at booke fysiugisk, sports og wellness massage i Aarhus. Det skal i hvert fald ikke være skader, der holder dig tilbage for at få lavet din ugentlige træning. 

Kom ind i rutinen

I rigtig mange tilfælde handler det, at du ikke få trænet nok, egentlig også bare om, at du ikke er inde i en god rutine. Det er lang tid siden, at du sidst var ude at løbe eller i fitness, og så kan det virke temmelig uoverskueligt at komme afsted igen. Du føler dig i dårlig form, og ved derfor, at de første mange løbeture vil være ganske forfærdentlige. Dette fjerner motivationen for overhovedet at komme afsted. Der hvor rigtig mange mennesker fejler er ved at blive hjemme, fordi de føler sig i for dårlig form til at kunne løbe, som de kunne, da de var i god form. Det handler om at komme afsted og langsomt bygge en løbeform op. Hvis du ikke kan holde til at løbe tre kilometer på din første løbetur i lang tid, så løb to – eller mindre endnu. Det vigtigste er, at du kommer afsted. Så kan du gradvist træne dig op, og pludselig kan du holde til at løbe fem – eller 10, eller 15. Rigtig langt hen ad vejen handler det altså bare om at komme ind i rutinen.