Er fibernet den bedste internetforbindelse?

Det korte svar er ”ja”. Fibernet er både langt hurtigere og mere stabilt end en traditionel bredbåndsforbindelse. Ved du, hvad forskellen er på fibernet og almindeligt bredbånd? Her kan du læse, hvad der gør fibernet til den bedste internetforbindelse.

Sponsoreret indhold

Du har måske allerede hørt om fibernet, og at det bliver omtalt som fremtidens internetforbindelse? Er du stadig i tvivl om, hvad det er, der gør fibernet så godt?

Selve internettet ændrer sig ikke – men det gør den måde, du oplever det på. Du får nemlig mulighed for at få langt højere internethastigheder med fibernet, og samtidig en mere stabil internetforbindelse.

Forskellen på fibernet og almindeligt bredbånd

Det, som adskiller fibernet og en traditionel bredbåndsforbindelse, er måden, som internettet bliver leveret på.

Almindeligt bredbånd bliver leveret via kobberkabler, og er stadig den måde, som mange danskere får leveret deres internet på.

Med en fiberforbindelse bliver internettet derimod leveret via lyslederkabler.

Lyslederkabler er et meget tyndt optisk kabel, som består af et glas- og plastikmateriale, og har nogenlunde samme tykkelse som et menneskehår.

De traditionelle kobberkabler har en række begrænsninger, både hvad angår maksimal internethastighed, og antal brugere på netværket.

Det skyldes, at de ældre kobberkabler ikke kan sende data frem og tilbage lige så hurtigt, som optiske kabler kan. Derfor kan fibernet, udover at levere højere internethastigheder, også bedre håndtere flere enheder på samme netværk.

Det betyder, at hvis man har mange enheder på et netværk, og får internet via en almindelig bredbåndsforbindelse, så vil alle enheder dele den samme internethastighed. Det vil kort sagt sige, at jo flere som bruger internettet, jo langsommere vil det være for alle.

Der opstår så at sige en ”flaskehals” på forbindelsen, hvilket kan være frustrerende, når flere ønsker at bruge internettet samtidigt. På en fiberforbindelse opstår dette problem ikke, da data sendes så hurtigt frem og tilbage, at alle vil opleve den samme internethastighed.

Derudover leveres fibernet også typisk med symmetriske up- og downloadhastigheder, hvilket gør, at du for eksempel kan uploade filer på netværksdrev lige så hurtigt, som du henter dem. Typisk vil downloadhastigheden være højere end uploadhastigheden på en internetforbindelse.

Er fibernet den rigtige internetforbindelse for dig?

Måske har du slet ikke brug for så hurtigt internet, som leveres via fibernet?

Hvis du har flere enheder, du gerne vil streame i høj kvalitet, eller du gamer, så vil du ofte kunne mærke en forskel på internethastigheden med fibernet.

Der findes flere internethastigheder at vælge imellem, og selvom du ikke vælger den højeste hastighed, så får du stadig en mere stabil internetforbindelse – og samtidig en fremtidssikret løsning af dit internet.

Du skal derfor gøre op med dig selv, hvad dit behov er, når det kommer til internethastighed – men ved at vælge fibernet som dit internet, kan du være sikker på, at du ikke længere skal tænke på lange loadtider og overbelastning af dit netværk.