Er det på tide at shine altanen op? Se dine altan-muligheder

Sponsoreret indhold

Altaner og udestuer kan antage mange former, så hvordan vælger du den rette? Allerførst kan du gøre dig selv klogere på, hvad markedet rummer. Så bliver du hurtigt afklaret med, om du skal nøjes med en fin, men simpel fransk altan, eller om du skal have noget mere ambitiøst udført. Her i teksten kan du læse om nogle af de features, du fx finder hos Alument.dk, som din drømmealtan kan rumme.

Den franske altan kræver ingen afsats

Den franske altan blev nævnt, men hvad er det for en størrelse? At kalde det en altan er lidt en vits, for du kan ikke gå ud på den. Ved en fransk altan forstås en altandør med stor glasrude, der åbner op ud til et gelænder. Døren kan fx placeres på 1. sal, og når den er slået op, så kan du stå i dit hjem, men læne dig ud over gelænderet og nyde den friske luft og den flotte udsigt (hvis du har sådan én).

Foldeglas er nøglen til fleksible altaner

Franske altaner har deres berettigelse, når pladsen, budgettet eller rettighederne ikke er der til at lave en altan med vandret afsats at stå på. Bor du i et hus eller en ejerlejlighed, hvor der allerede er en udendørs altan, kan du gøre flere ting for at gøre den mere tiltrækkende. Du kan fx få altanlukning med foldeglas, du kan skyde til siden for lukke af eller åbne op ud til – så du kan vælge læ eller luft.

Glasværn eller rækværk er essentielt for sikkerheden

Glasværn skal den gode altan have, uanset om vi taler en fransk altan eller en altan med udendørs afsats. Nye altaner kan du få med glasværn i opalglas, der på den ene hånd sørger for, at du får lidt naturligt sollys ind i lejligheden, men som samtidig forhindrer folk udefra i at kunne se, hvad der går for sig i boligen. Vil du hellere have rækværk, fx tremmeværn, end glasværn, så er det også muligt.

Overvej fast solafskærmning til din altan

Hvor du selvfølgelig ønsker at kunne nyde solen ude på din altan, kan der være tidspunkter eller steder i din bolig, du ikke vil have skarpe stråler ind i hjemmet. Overvejer du at få altanlukninger til din altan, kan du i samme ombæring tage stilling til, om du skal have solværn. Udvendige typer af solafskærmninger med faste lameller er billige at montere, og de kræver ikke synderligt vedligehold.

Kan din nuværende altan reddes? Find svaret med altankontrol

Har du allerede en altan, der ikke ser helt køn ud længere, bør du få altankontrol, hvor en ekspert undersøger din altan for at hitte ud af, om der er behov for vedligeholdelse eller udskiftning. At få altankontrol er en god idé, hvis du ikke ved, om du skal smide et mindre beløb efter at shine din nuværende altan op, eller om du er nødt til at få en helt ny, fordi den gamle er for slidt og usikker.