Døjer du med åreknuder? Find den rette behandling her

Sponsoreret indhold

Åreknuder er en helt normal lidelse, som rammer rigtig mange mennesker på tværs af alder og køn. Lidelsen skyldes, at en eller flere veneklapper i benene stopper med at virke, hvilket kan få trykket i en vene til at stige, hvorfor dit blod samles og i sidste ende risikerer at blive synligt som en åreknude i huden.

Årekunder rammer både mænd og kvinder, og faktisk er det hele 30 % af befolkningen, som oplever at få åreknuder, hvor det dog typisk er ældre, som har den største risiko. Derudover kan ting som graviditet, genetik og overvægt være andre faktorer, der øger din risiko for at få åreknuder.

Derfor er det ikke nemt at forebygge åreknuder, men hvis de opstår, er der heldigvis meget, som kan gøres for at fjerne dem. Læs mere her og find frem til den rette behandling er dine åreknuder, så du igen kan vise dine ben frem uden at skamme dig over de irriterende åreknuder.

Behandling af åreknuder

Der er ikke noget, du selv kan gøre, når først dine åreknuder er opstået. Du kan til gengæld få hjælp fra professionelle, der ved hjælp af forskellige metoder nemt kan komme dine åreknuder til livs.

Når du kontakter en behandler, vil du i første omgang blive undersøgt, for at finde ud af, hvor seriøse dine åreknuder er, samt hvor dybt de sidder. Herefter vil du blive præsenteret for en af følgende behandlingsmetoder, som vil være baseret på netop dine årekunder:

  • Flebektomi som har til formål at fjerne den synlige del af åreknuden, så du igen kan få flotte ben
  • Skumbehandling som samme med ultralyd kan fungere for patienter, som tidligere har fået fjernet åreknuder ved en operation, da skumbehandlingen er meget skånsom
  • Behandling med biologisk superlim hvor den beskadigede vene limes
  • Behandling med radial laser
  • Behandling med radiofrekvens