Derfor bør du alliere dig med en boligadvokat, når du planlægger at købe bolig i Aarhus

Sponsoreret indhold

Det er svært at finde en bolig i Aarhus, der er til at betale. Du bør derfor sikre dig de bedste betingelser i handlen, når du endelig finder en attraktiv bolig, som du ønsker at byde på. Med en boligadvokat på sidelinjen er du sikret de mest optimale vilkår i handlen.

Når du planlægger at købe en bolig, er det vigtigt, at du er opmærksom på, at ejendomsmægleren primært er sælgers mand. Ejendomsmæglerens rolle er at sikre sælger de mest optimale betingelser i bolighandlen, og derfor er det vigtigt, at du har en rådgiver, der kan varetage dine interesser.

Det er her, boligadvokaten kommer ind i billedet. Med en boligadvokat i Århus på sidelinjen, er du sikre, at handlen falder mest muligt til din fordel. Du kan vælge at benytte boligadvokaten til gennemgang af købsaftalen, men du kan også lade ham eller hende varetage forhandlingerne med alle de involverede faggrupper, hvis du ønsker det.

Sørg som minimum for at få gennemgået købsaftalen

Du bør som minimum få en boligadvokat til at gennemgå købsaftalen og de relaterede dokumenter, før du skriver under. Boligadvokaten undersøger, om der er vilkår og betingelser, du bør være opmærksom på, eller om der er fejl og mangler i dokumenterne.

Hvis der er tilfældet, kan du typisk forhandle dig til en bedre pris på boligen – og så er boligadvokatens honorar en god investering, når det viser sig, at du kan spare penge på baggrund af vedkommendes arbejde.

Få indskrevet et advokatforbehold i købsaftalen

Skriver du under på købsaftalen, før boligadvokaten har gennemgået denne, er det vigtigt, at du får indskrevet et advokatforbehold. Med advokatforbeholdet er købsaftalen udelukkende bindende, når din advokat har gennemgået og godkendt den.

Det betyder, at du kan slippe for at skulle betale sælger den godtgørelse, som vedkommende under normale omstændigheder er berettiget til, såfremt du vælger at annullere bolighandlen, efter du har skrevet under. Godtgørelsen er på 1 % af den samlede købesum, så der er mange penge at spare med et advokatforbehold.

Lad boligadvokaten stå for forhandlingerne

Når du skal forhandle dig til en bedre pris eller bedre vilkår i forbindelse med bolighandlen, er det en god idé at lade boligadvokaten stå for det. Når du forhandler en bolig, har det stor indflydelse på din fremtid, hvorfor det er vanskeligt ikke at lade følelserne tage over.

Boligadvokaten har ikke på samme måde følelser involveret i boligen, hvorfor han eller hun vil være bedre rustet forhandle sig til bedre betingelser og en lavere pris. Samtidig har en boligadvokat med lokal forankring i Aarhus et indgående kendskab til byen og boligmarkedet.