De fem bedste parker i Aarhus

Sponsoreret indhold

Der er mange gode grønne områder i Århus. I dag kommer vi en tur omkring de bedste parker i Aarhus. Vi dykker ned i Marselisborg Mindepark, Vennelystparken og andre dejlige steder hvor du kan få mange dejlige timer til at gå.

Hygge i Marselisborg Mindepark

En af de mest populære parker i Aarhus er Marselisborg Mindepark. Parken går tilbage til 1925. Siden 1934 har der været et Marselisborg Monument, som er til ære for de danskere, som mistede livet i den Første Verdenskrig. Parken ligger mellem Strandvejen, Oddervej, Carl Nielsens Vej og Kongevejen.

Folk besøger parken til mange forskellige formål. Det kan være til at ligge og at læse i en bog, spille på casino på nettet, holde en picnic, tage en lur og mange andre aktiviteter. Vigtigst af alt er det at du nyder din tid i den historiske park i Aarhus.

Vennelystparken med vildt liv

Den ældste park i Aarhus er Vennelystparken. Parken blev skabt mellem 1824 og 1830. Den finder du mellem Nørrebrogade og Vennelyst Boulevard. For mange år siden var det en mudret mark til kvæg, men nu til dags er det altså en bypark med blomster og træer. Der bliver tæt holdt koncerter under den danske himmel i Vennelystparken, som er den lokale park i Øgadekvarteret. Ikke langt derfra finder du Timm Vladimirs Køkken hvor du kan spise burgere og pomfritter.

En tur i den botaniske have

Før i tiden hed den Haven ved Vesterbro. Nu til dags kender aarhusianerne den som Botanisk Have. Den Botaniske Have startede op i 1875 og derfor er det en af de ældste haver i byen. Her kan du nyde Slyngplanter, Rosenhaven, Rhododendron og mange andre smukke blomster og træer.

Det er en hyggelig botanisk have og park, som ligger på Vesterbro i hjertet af Aarhus. Haven har to væksthuse. Der vokser tropiske insekter og planter og du kan også besøge cafeen. Den Botaniske Have ligger tæt på Den Gamle By i Aarhus. Derfor er det oplagt at besøge begge dele, hvis du er turist i Aarhus.

Den historiske møllepark

I Århus Midtby kan du tage en tur i Mølleparken. Den blev anlagt på et sted, hvor der tidligere var bymøller i Aarhus. Parken har været der siden 1926 og er i dag ved siden af ARoS Aarhus Kunstmuseum, som også er et must at besøge i Aarhus.

Det er en historisk park, da Valdemar Sejr satte den første opførsel af en vandmølle i gang i Århus i 1289. De blev efterfulgt af en række mindre møller. Desværre for historikere blev de møller revet ned i 1903. Alligevel er Mølleparken stadigvæk en dejlig park, som du kan nyde den dag i dag.

Ungdommelig stemning i Universitetsparken

Sidst skal vi også nævne Universitetsparken, som hører til Aarhus Universitet. Parken er på ca 15 hektarer og har to dejlige kunstige søer. Parken blev anlagt i 1933. Det er landskabsarkitekten C. Th. Sørensen, som står bag den. Sørensen arbejdede også på Kongenshus Mindepark, De Geometriske Haver i Herning og andre naturlige vidundere i Danmark.