Kulturguiden

Ceres Park slår dørene op for halvmarathon

I år fylder Ceres Park 100 år. Det fejres blandt andet med et besøg af BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon, der til sommer lægger ruten ind forbi Ceres Park. Samtidig bliver byens jubilæumsstadion afbilledet på medaljerne til deltagerne i det store løb. 

Til sommer kommer Aarhus endnu en gang til at syde af liv og løb, når BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon løber af stablen den 14. juni, hvor tusindvis af løbere indtager byens gader, som for en enkelt dag bliver forvandlet til en kæmpe løbefest.

Som noget nyt i år kommer ruten denne gang forbi AGF og Ceres Park for enden af Stadion Allé. Her slår Ceres Park portene op til en hyldest for de mange tusinde løbere, som skal rundt på løbebanen efter 16 kilometer. Så forhåbentlig er der stadig lidt luft tilbage i tanken til at tage de smukke omgivelser ind og trække energi fra AGF’s hjemmebane til de sidste kilometer af den 21.097 km lange rute. 

Rutens indtog på Ceres Park er et led i fejringen af 100-års jubilæet for byens stadion, der fylder rundt, få dage før løberne kommer forbi – nemlig Grundlovsdag den 5. juni, hvor det præcis er 100 år siden, at Aarhus Idrætspark – som det tidligere hed – blev indviet. Det bliver markeret på flere forskellige måder i løbet af 2020, hvor besøget af ruten til BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon er en af dem. 

– BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon er et af de løb i Danmark, der passerer flest seværdigheder på ruten. Men nu nøjes vi ikke med at løbe forbi – vi bliver også inviteret med indenfor. Den oplevelse glæder vi os rigtig meget til at dele med vores løbere og samtidigt være med til at fejre de 100 år på behørig vis, siger Jeanette Boye Sørensen, der er eventchef i Aarhus Motion, som arrangerer BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon. 

Idrætsparken på medaljen
Som en markering af den nye del af ruten bliver Ceres Park også afbildet på de medaljer, der efter løbet overrækkes til alle deltagere – om det så er løberne på den kortere løb-med-rute eller på kongedistancen. På medaljen kan man således se den ikoniske hovedindgang til Ceres Park, der er indgraveret på medaljens forside – dermed får løberne et varigt minde om dette års rute og om byens jubilæums-stadion.

– Det er en ære, at BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon vil markere vores 100 års-jubilæum med medaljen til løbet og et besøg af ruten på Ceres Park. Vi glæder os meget til at åbne dørene for løbet, som bliver et festligt syn på Ceres Park, og vi er allerede ved at planlægge, hvordan vi tager godt imod de mange løbere, så de får en ekstra god oplevelse på vores lille del af ruten – senere vil vi løfte sløret for nogle af de overraskelser, der kommer til at møde løberne, når de rammer Ceres Park, siger eventchef i Ceres Park & Arena, Hanne Bisbo Stadsgaard. 

Det forventes, at 12.000 løbere vil deltage i 2020-udgaven af BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon, som vil blive set af mere end 50.000 tilskuere rundt om i byen. Og nu altså også på Ceres Park.