1.700 boliger på vej i Risskov

Godkender byrådet lokalplanen for Risskov Engby, kan opbygningen af en kvalitetsby med grønne områder og plads til familier bygges op.

I aften skal Aarhus Byråd tage endelig stilling til en ny lokalplan for et 15 hektar stort område i Risskov. Formålet med lokalplanen er at omdanne det ældre erhvervsområde til et blandet bolig- og erhvervsområde, hvor der kan bygges op til 1.700 boliger.

Det 21 fodboldbaner store område bliver en helt ny, grøn bydel med allétræer langs gaderne, grønne byrum og søer. Hver tredje bolig målrettes til familier, og mellem byhuse, karré- og gårdbebyggelse etableres aktivitetsområder til boldspil, træning, leg og andre udendørs aktiviteter.

”Risskov Engby er et pragteksemplar på god byplanlægning – og det er en fornøjelse i fremtiden at kunne tilbyde et så gennemtænkt, bynært og samtidig grønt stykke by til aarhusianerne,” siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, Aarhus Kommune.

Eksisterende erhverv
Risskov Engby kommer hovedsageligt til at bestå af boliger, mens cirka en tiendedel bliver lettere erhverv i form af kontormiljøer, andet småerhverv og to daginstitutioner. Det betyder, at mange af områdets nuværende virksomheder må flytte på sigt.

”Vi har ingen intention om at smide erhvervslivet på porten. Derfor har vi sørget for, at lokalplanen er fleksibel i sin udrulning samtidig med, at den giver erhvervslivet medbestemmelse i processen,” siger Bünyamin Simsek.

De små matrikler i området omkring Arresøvej er samlet i klynger af tre. Det er op til de tre grundejere at blive enige om, hvornår de er parate til at sælge. Det betyder, at byudviklingen kan have længere udsigter i nogle delområder end andre.