Alt om de forskellige tagtyper du kan vælge imellem

Annonce/sponsoreret indhold.

Hvis tiden er ved at være inde til, at dit tag skal skiftes, er der flere overvejelser du bør gøre dig. Faktisk er husets tag lige så vigtigt som husets mur og vinduer, og det gælder både i forhold til det arkitektoniske udtryk samt funktionen.

Der findes rigtig mange tagtyper, som du kan vælge til dit hus. Derfor kan det godt virke som en svær opgave, men det er vigtigt, at du vælger holdbare materialer som passer godt til resten af huset. Herunder får du en guide til, hvilke materialer du bør vælge til dit hus og hvorfor det netop er en god idé.

De forskellige tagtyper

Teglstenstag

Den første tagtype der vil blive fremhævet i denne artikel, er det klassiske tegltag. Det er måske den mest almindelige tagtype i Danmark, og du kan vælge mellem flere forskellige farver og former. Her får du et meget holdbart tag, som du vil have glæde af i mange år. Samtidig med det kræver det minimal vedligeholdelse, og så er det et miljøvenligt valg.

Det er ikke det mest økonomiske valg her og nu, men hvis man ser på hvor meget værdi taget vil give til huset, hvor lidt vedligeholdelse det kræver, og hvor lang tid det kan holde, så vil det være alle pengene værd.

Tagpap

Hvis du gerne vil have meget frihed i forhold til, hvordan dit nye tag skal formes og se ud, så bør du overveje at vælge tagpap. Du kan få tagpap i farverne grå, grøn, rød, hvid og sort, så de passer til de fleste huse.

Stråtag

Man ser ofte stråtag på ældre huse. Taget er med til at skabe et helt unikt og eksklusivt udtryk. Det er en tagtype i den dyrere ende af prisskalaen, men i forhold til det flotte udtryk, vil det være alle pengene værd.