4 Tips til at få langt og smukt hår

Sponsoreret indhold

Drømmer du om et langt og glansfuldt hår, så er det ingen grund til bare at sidde på din flade og vente på, at det sker. For mange vil det nemlig aldrig ske, hvis de ikke laver om på deres tilgang til hårpleje.

Der er nemlig masser af ting, du faktisk kan gøre i hverdagen for at fremme hårvæksten og forbedre dit hårs sundhed. Derfor har vi samlet fire tips til, hvad du kan gøre.

1. Spis dig til sundere hår

Din kost har stor betydning for mange ting i din hverdag. Det gælder naturligvis alt fra vægt til søvn og meget mere. Det gælder faktisk også dit hår.

Nogle fødevarer, som du måske allerede kender fra hverdagen, siges nemlig at have en positiv effekt på dit hår. Ifølge healthline.com gælder det blandt andet:

  • Æg
  • Spinat
  • Og avocado

Du kan dog også tage hår vitaminer som kosttilskud, hvis du vil være sikker på at få det, dit hår har brug for. Yummi Haircare laver kosttilskud, der blandt andet indeholder biotin og B-vitamin, som menes at være godt for håret.

2. Undgå at overvaske håret

Mange vasker deres hår, så snart det begynder at se lidt fedtet ud, og for nogen er det allerede aftenen eller morgenen efter en hårvask. Problemet er bare, at du fjerner hårets naturlige olier, når du vasker det.

Dit hår har brug for de naturlige olier for at være sundt, så det er en god idé ikke at vaske det for ofte. Med tiden vil din hovedbund også vænne sig til ikke at blive vasket så ofte, og så vil dit hår ikke så hurtigt blive fedtet.

3. Pas på med at hårredning

Hvis du vil have langt og sundt hår, kan det også være godt at lægge hårbørsten på hylden. Du behøver ikke at børste dit hår hele tiden. Når du reder håret ud, vil de små hårstrå nemlig være mere tilbøjeligt til at knække. Så vil det tage endnu længere tid for håret at gro ud.

Hvis dit hår ikke er uglet, så lad være med at børste det.

4. Hold dig til skånsomme håropsætninger

Er du en af dem, der smider håret op i en stram knold for at kunne komme hurtigere ud ad døren hver morgen? Det skulle du måske også genoverveje.

Det kan jo være meget praktisk at have håret væk fra ansigtet, men de stramme håropsætninger slider faktisk også på håret. Ofte er det særligt det forreste hår, som bliver trukket mest i, der lider den største skade.

Slidt hår er længere om at blive langt, så du skulle måske overveje at sætte håret på mere skånsomme måder.