3 steps til når du er kommet ind på studie

Dette indhold er sponsoreret.

Er du lige kommet ind på dit drømmestudie og ved ikke helt hvad det næste skridt er? Så er vi her for at hjælpe dig. Disse steps er i rækkefølge, så hvis man følger dem kronologisk, skal man nok blive klar til studiestart og få det bedste ud af sin studietid, som er en af de mest spændende, udfordrende, men også fedeste periode i ens liv.

Find et sted at bo

Først og fremmest, er det vigtigt at have tag over hovedet. Du skal finde et sted du kan bo, mens du tager din uddannelse – om det så er 2, 3 eller 5 år, skal du finde et sted, du føler dig godt tilpas og har lyst til at opholde dig. I søgen efter sin nye bolig er det vigtigt at overveje, hvilke kriterier der skal opfyldes. Er det vigtigt at være så tæt på byen som muligt, så man kan udnytte den? Er det vigtigt at være tæt på uddannelsen, så der ikke er særligt langt til og fra sit studie? Eller er lokationen ligegyldig, og handler det bare om at bo med mennesker, man kan lide og nyder at tilbringe sin tid sammen med? Alle disse faktorer spiller en rolle og er derfor vigtige at have med i sine overvejelser om bolig. Skal man starte på uddannelse i Aarhus kan man blandt andet finde værelse til leje i Århus her.

Tjek op på studiet

Det kan virke uoverskuelig og overvældende at skulle, men det er bare super vigtigt at sætte sig ind i sit nye studie, og især i studiestarten, inden man skal begynde. Tjek derfor allerede nu op på om der er visse bøger I skal anskaffe, da det er rigtig smart at have disse allerede inden studiestart. På nogle uddannelser opgives disse bøger dog først efter studiestart. Derudover er det også vigtigt at have styr på sit skema og eventuelt også programmet for sin studiestartsuge, så man er helt med på mødetider og -steder.

Slap af

Sidst, men ikke mindst, når der er styr på alt ovenstående, så slap af. Studiestart kræver overskud og det kræver energi at møde en masse nye mennesker samt få en masse ny information. Derfor er det vigtigt du får ro på og slappet af inden, så du er fyldt med overskud til den store studiestart.

Ved at følge disse tre steps kan du skyde dit studieliv godt i gang med overskud og ro på og få det bedste ud af dit nystartede studieliv.