Sådan handler du med futures på nettet

Dette indhold er sponsoreret.

I dag er det både hurtigt og nemt at handle med futures på nettet – i hvert fald, når man ved, hvordan det gøres. I denne artikel ser vi nærmere på, hvordan du kan komme i gang med at handle med futures online. Vi kommer også ind på fordelene ved at handle med futures i stedet for aktier. Inden vi kommer så langt, skal vi dog først lige have defineret, hvad en future er.

Hvad er en future?

En future er en finansiel kontrakt, der indgås mellem to parter. Kontrakten dækker over en fremtidig handel med et bestemt aktiv til en på forhånd aftalt kurs. Lad os lige tage et eksempel på det.

Investor A og Investor B indgår den 1. januar en aftale om, at investor A kan købe 100 aktier i Novo Nordisk til kurs 400 den 1 januar næste år. Der sker ikke en handel fra start – der indgås udelukkende en kontrakt.

Et år senere – den efterfølgende 1. januar – udløber kontrakten. Er kursen f.eks. faldet til 390, skal Investor A betale kursdifferencen (400-390 = 10) for hver aktie, futuren dækker over. I dette eksempel vil Investor A dermed skulle betale Investor B 1.000 kr. (100 aktier gange kursdifference på 10 kr.).

Stiger aktiekursen, er det derimod Investor B, der skal betale investor A.

Futures kan både dække over aktier, men også råvarer, forex og en lang række andre aktiver – ja i princippet hvad som helst.

Fordele ved at handle med futures

Den største fordel ved futures er, at du kan tage en eksponering overfor et bestemt aktiv – f.eks. en aktie – uden, at du behøver at binde likviditet til din investering. Afregningen sker først, når futuren udløber. Derudover gør futures det også nemt at tjene penge på faldende markeder, så du slipper for at shorte på traditionel vis. Samlet set er futures derfor også et godt alternativ til aktier i situationer, hvor du enten mangler likviditet, eller ønsker at shorte.

Kom i gang!

Det er ikke så svært at komme i gang med handel med futures på nettet. Læs mere om futures her og opret en gratis demokonto på Saxo Banks online platform, så er du allerede godt på vej til at investere i futures. Du kan også læse Dansk Aktionær Forenings guide til futures, der giver god indsigt i, hvordan du kan komme i gang med future-handel, og hjælper dig godt på vej. Tilbage er der kun at sige – kom i gang!