Tre museer du skal besøge i Aarhus

Dette er sponsoreret indhold

December er over os, og det betyder at byerne rundt om i landet er pyntet fint op til jul med glitrende julelys og julestjerner. Aarhus er ingen undtagelse og er definitivt et besøg værd henover julen. Aarhus er Danmarks næststørste by, og smilets by byder på flot arkitektur, en masse historie og skønne museer. Denne artikel vil derfor komme med tre bud på museer, der er et besøg værd i Aarhus. Hvis du er en kæmpe Aarhus-entusiast, så kan du også købe fede citatplakater, der kan pryde dine vægge derhjemme. Køb plakater online og gå på opdagelse i de mange forskellige citatplakater, ved at følge linket. 

ARoS Aarhus Kunstmuseum

ARoS, er med sine 10 etager og 20.700 kvadratmeter et af Nordeuropas største kunstmuseer. ARoS er et velbesøgt museum både af turister fra hele verdenen og de lokale i byen. Med den karakteristiske regnbue, tegnet af Olafur Eliasson, på toppen af museet, som også er kendt “Your Rainbow Panorama”, kan man opleve smilets by fra 360 grader og i alle regnbuens farver. 

På museet kan du opleve kunst fra den danske guldalder, dansk modernisme og international nutidskunst. ARoS har desuden også mange forskellige udstillinger hvert år, og der kan dermed findes kunst til enhver smag. 

Man kan efter en tur på museet, vælge at besøge museets Art Café og tage et kig i ARoS shoppen. 

Moesgaard Museum

Moesgaard Museum, også kendt som MOMU, er et museum for arkæologi og etnografi og ligger i udkanten af Aarhus, i Højbjerg. Hovedparten af de arkæologiske samlinger er danske, men de har også skiftende særudstillinger, der stammer fra hele verden. 

Du kan blandt andet opleve det enestående fund fra Danmarks oldtid i form af Grauballemanden, som er verdens bedst bevarede moselig. 

MOMU blev i 2014 flyttet til en ny bygning med et særligt arkitektonisk design. Den nye bygning har også et unikt tag, som du kan gå på,og du kan desuden nyde den smukke udsigt over Aarhus fra toppen af taget. 

Kvindemuseet i Danmark

I Aarhus kan du besøge Kvindemuseet i Danmark, som er et dansk museum med fokus på kønnenes kulturhistorie. Museet ligger i det gamle rådhus i Aarhus, og er et af få museer i verden, hvor kønsproblematikker, ligestilling og krop og seksualitet er hovedfokus. 

Museet er et statsanerkendt og landsdækkende specialmuseum, der internationalt har opnået status som modelmuseum. 

Desuden indsamler, udforsker og formidler museet genstande, som gennem et andet blik fortæller kønnenes kulturhistorier.