Spar penge på din smartphone

Dette indhold er sponsoreret.

De fleste af os har glæde af vores smartphone mange gange i løbet af dagen, og det kan være svært at forestille sig en hverdag uden. Desværre holder elektronikken ikke evigt. Det kan enten skyldes, at softwaren er blevet forældet, at du blot har lyst til at købe noget nyt og opdateret, eller at enheden ganske enkelt er gået i stykker.

Hvis sidstnævnte sker, er det mest almindelige at købe en ny. Det kan dog være en dyr og miljøbelastende løsning at købe en ny smartphone – især hvis du ikke har brug for en ny model, men blot ville ønske, at din ødelagte mobil stadig virkede. Hvis det er tilfældet, kan du få din smartphone repareret i stedet for at købe en ny. Det er som regel langt billigere, og der findes mobilværksteder her i byen, der specialiserer sig i netop dette.

Hurtig reparation af smartphone i Aarhus

Du finder blandt andet iEkspert, som er et professionelt mobilværksted. Her kan du få en garantisikret, billig og hurtig reparation af iPhone i Aarhus.

Det er særligt nemt og hurtigt hos iEkspert, fordi de kører en smart ”walk in service”. Det betyder, at du kan komme forbi med din ødelagte iPhone (eller anden enhed), hvorefter de tager sig af elektronikken, mens du går videre og fortsætter din dag. Det er således en mobilreparation uden tidsbestilling, hvilket gør det ganske fleksibelt for dig. Du kan som regel også være heldig at kunne få din mobil retur samme dag. Ofte tager det nemlig ikke mere end en time hos iEkspert, fordi de har reservedele til alverdens enheder, modeller og brands liggende på lager.

Du finder iEkspert i Aarhus to forskellige steder. Det ene værksted ligger ved havnen på Toldbodgade 8 – lige ved siden af Train og restaurant Flammen i Aarhus C. Det andet ligger i Bruuns Galleri, hvor værkstedet går under navnet Quickrep. Begge steder er nemme at komme til både med cykel og bil med gode parkeringsmuligheder. Ud over Aarhus har iEkspert også mobilværksteder i Herning og København. Hvis du ikke bor i nogen af disse byer, har du også altid mulighed for at indsende din ødelagte enhed med posten. Når iEkspert har modtaget og repareret enheden, får du den retur med posten igen.  

Sørg for at få garanti på mobilreparationer

Når du vælger at få repareret din ødelagte smartphone eller anden enhed, er det vigtigt, at du sørger for at få garanti på reparationen. Det er din sikkerhed for, at mobilværkstedet er legit, og for at du ikke får overraskende og unødvendige udgifter bagefter. Hos professionelle mobilværksteder som iEkspert får du altid to års garanti på reparationen og de udskiftede reservedele. Det er dog ikke en selvfølge, at alle mobilværksteder tilbyder dette, så det er vigtigt, at du spørger ind til dette, inden du afleverer din enhed.

Spar penge ved køb af ny smartphone

Hvis din enhed er så ødelagt, at den simpelthen ikke er til at reparere, er der dog også måder at spare gode penge ved køb af en ny.

Gå efter sidste års model

For det første kan du sørge for at købe en model, der ikke er det allernyeste skud på stammen. Smartphones har det med at miste værdi ganske hurtigt, så snart der kommer en ny model på markedet. Ofte betyder det blot, at producenterne ved, at forbrugerne gerne vil bruge ekstra penge på det helt nye, så de sætter prisen ned på de lidt ældre modeller. Har du en specifik model for øje, kan du derfor med fordel vente på, at den ikke længere er den helt store nyhed og dermed spare gode penge på et produkt, der stadig holder skansen i mange år.

Få et abonnement oveni

Sommetider kan du også spare penge ved at købe smartphones med abonnement hos mobilselskaber, hvis du ved, at du får brug for et specifikt abonnement. Passer abonnementet lige til dit månedlige forbrug, og har selskabet tilfældigvis din drømmemobil til salg i denne forbindelse, kan du være heldig at få et godt samlet tilbud.

Byt til nyt – aflever din gamle mobil i Aarhus

Nogle mobilselskaber tilbyder ”byt til nyt”. Her får du penge for din gamle smartphone, som du afleverer hos selskabet. I nogle tilfælde kan de sælge mobilen videre for dig, og i andre tilfælde kan de genbruge enhedens reservedele. Pengene, som du får for din gamle enhed, kan du derefter bruge i en af selskabets butikker – for eksempel på en ny smartphone. Denne løsning kan være rigtig smart for dig, der skal af med din gamle enhed, men som ikke har lyst til at bruge tid på at forsøge at sælge den videre. Det er også et mere miljøvenligt valg som alternativ til at kassere din enhed.

I Aarhus finder du flere forskellige mobilselskaber, der har fysiske butikker rundt omkring, hvor du kan aflevere din brugte enhed. Det gælder for eksempel selskaber som Telia og Telenor. Her i byen finder du også elektronikbutikker, hvor du kan aflevere og sælge din brugte elektronik – det er for eksempel Elgiganten, som du både finder i Aarhus C, Aarhus N og Viby J, samt Bluecity på Ryesgade i Midtbyen.