Sådan vedligeholder du din nye bil

Sponsoreret indhold

Når du køber en bil, så er det helt naturligt, at du har et ønske om at passe bedst muligt på den. Men hvordan vedligeholder du egentlig din bil bedst?

Rengør din bil jævnligt

Ikke nok med at det er rart at køre rundt i en bil, der altid ser ren og flot ud, så er det også bedst for din bil, hvis du sørger for at holde den ren. Når du kører rundt, sætter der sig nemlig alverdens skidt og snavs rundt omkring på din bil, som i værste tilfælde danner rust på din bil. Hvis der f.eks. sidder vejsalt, blade og andet snavs under din bil, så sidder det og danner fugt, som bliver til rust.

Hvis du sørger for at rengøre din bil jævnligt, så undgår du, at det sker. Det er ikke altid en god idé at i en vaskehal, fordi det slider hårdt på din bil. Derfor er det mere skånsomt nogle gange at vaske din bil i hånden med vand, sæbe og en børste.

Send din bil på værksted i god tid

Hvis der er noget, der begynder at lyde mærkeligt, når du kører, så er det bedre at besøge din lokale mekaniker i god tid fremfor at vente. Det er nemlig bedre at opdage en skade i god tid og gøre noget ved den fremfor at køre rundt og gøre den værre.

Hvis du leder efter en god mekaniker, så er det bare at lede i dit lokalområde.

Skift dine dæk hvert halve år

Når det er sommer, er det bedst at køre på sommerdæk, og når det er vinter, er det bedst at køre på vinterdæk. Det lyder meget indlysende, men det er også vigtigt at overholde. Det er nemlig langt mere sikkert og optimalt at køre på korrekte dæk i en given sæson.