Sådan kan du bruge erhvervscoaching i din virksomhed

Sponsoreret indhold

Kan det give mening at kontakte en erhvervspsykolog med henblik på at styrke de ansatte i dit firma via coaching? Svaret er ja, uanset om vi taler coaching af ledere (også kaldt executive coaching) eller stresscoaching af ansatte i krise. For med coaching er det både muligt at gøre noget ved problemer med stress eller mistrivsel, når de opstår, og at ruste ansatte til at identificere stressfaktorer tidligt.

Styrk de medarbejdere, der er for værdifulde til at miste

Ønsker du at læse om forskellige typer erhvervscoaching hos en erhvervspsykolog, så se mere her. Foruden ledercoaching og stresscoaching findes der også bl.a. medarbejdercoaching, hvor målet er at styrke nøglemedarbejdere, så folk, der er for værdifulde til at miste, får redskaber til at håndtere komplekse og potentielt stressende situationer og arbejdspladsens relationer til ledere, kunder mv.

Karriererådgivning giver indsigt i ens personlige karriereprofil

En helt anden type erhvervscoaching er karriererådgivning. I modsætning til alle de ovenfor nævnte former for erhvervscoaching er karriererådgivning typisk ikke noget, en chef arrangerer for ledere eller nøglemedarbejdere. Karriererådgivning er derimod noget, som fx ledere selv tager initiativ til at opsøge, når de fx ønsker indsigt i personlige karriereretninger, karrieremotiver og karriereprofil.

Vil du høre, hvad du kan forvente af erhvervscoaching?

Som du nok har fået indtryk af, er der talrige former for erhvervscoaching at arrangere for ansatte eller opsøge selv. Ovenstående beskrivelser er ret vage, siden det konkrete udbytte af et forløb bl.a. vil afhænge af de konkrete forventninger, en klient har til det. Ønsker du at blive klogere på, hvad du eller en medarbejder kan få ud af erhvervscoaching? Så book et møde hos en erhvervspsykolog.

Coaching kan gøre værdifulde medarbejdere mere glade for jobbet, så risikoen for at miste dem til stress eller en anden arbejdsplads reduceres. Coaching kan også give bedre intern kommunikation.