Så er det tid til en ny bil

Sponsoreret indhold

Hvis overskriften vækker genklang hos dig, så er du sikkert klar til at få dig et nyt køretøj. Der er forskel på, hvad vi betragter som en ny bil. For mange skal den selvfølgelig være helt fabriksny – helst trillet ud fra samlebåndet samme dag. Mens for andre vil der være tale om en ”ny” brugt bil. Om du hører til den ene eller anden gruppe, kan have forskellige årsager. Det kan for eksempel være billigere at købe brugt. Men samtidig går du sandsynligvis glip at diverse fabriksgarantier, hvis den firhjulede har nogle år på bagen.

Overvejer du et bilkøb er der typisk en økonomisk fordel ved at være bilejer i forvejen. Lader du den gamle model indgå i handlen, kan dens værdi nemlig trækkes fra prisen på den nye. Vil du gerne have et indtryk af, hvilken pris du kan få, så tjek hvad din bil er værd online.

Forskellige parametre spiller ind

Værdien af en brugt bil afhænger af rigtig mange ting. Hvor gammel er den? Hvor eftertragtet er modellen? Hvor langt har den kørt? Er den vedligeholdt, og har den fået repareret tidligere skader? Hvilken farve har den? Er det rent salg eller skal den indgå i køb af ny? Har den anhængertræk? Hvordan sælger du den? Hvem er køber, og er køber i godt humør?

Der er meget, der kan påvirke brugtbilsprisen, både positivt og negativt. Ofte får du den bedste pris, når du samtidigt køber en ny hos forhandleren. Det gælder både ved køb af ”ny” brugt og ved køb af en helt fabriksny bilmodel.

Skifter du flydende brændstof ud med elektricitet?

Går du i købstanker, er det ikke usandsynligt, at du føler dig fristet af en af de moderne elbiler. De får meget omtale for tiden, og udviklingen går stærkt, så der kommer hele tiden nye og forbedrede udgaver på markedet. Før du kaster dig over en elbil, skal du huske at tænke på dit kørselsbehov. Det er ofte rækkevidden på en elbil, som er med til at sætte begrænsningen for dens anvendelighed. Det er ikke altid lige så let at ”hælde” elektricitet på tanken sammenlignet med benzin eller diesel.

Alle biler taber i værdi

Uanset hvor ny bilen er, når du køber den, så taber den helt automatisk værdi bare ved at blive ældre. Du vurderer heldigvis selv, hvornår dit elskede og trofaste køretøj skal udskiftes.