Problemer med smilet? Opsøg en tandlæge

Sponsoreret indhold

Skæve tænder har vel en form for charme. Det kommer vel an på øjet, der ser. Og det kommer også an på, hvor skæve tænderne faktisk er. Uden at gå i ækle detaljer her kan et smil virkelig komme til at ligne noget fra en gyserfilm, når tænderne vitterligt stritter i hver sin retning. Hvad er der at gøre ved skæve tænder? Lægger du vejen forbi en tandlæge, kan du måske få sat bøjler eller skinner på.

Behøver bøjler være grimme?

Nu er det ikke fordi, at bøjler er nogen fryd for øjet heller – eller: Er man vild med piercinger, så kan man sikkert godt se en æstetisk kvalitet i disse. Uanset hvad vil det at bruge bøjler eller skinner i en periode føre til, at du får et flot smil med lige tænder. Og faktisk kan du få tandretning med usynlige skinner, hvor ordet ”usynlige” nok burde sættes i anførselstegn, for de er altså blot gennemsigtige.

Ret op på smilet med usynlige skinner

Med usynlige skinner slipper du måske for at høre kommentarer fra venner og kolleger om, at ”du da har fået bøjle på”, og du kan møde verden med et smukt, om end i starten skævt smil, der med tiden bliver lige mere eller mindre som tangenterne i et klaver. Spørgsmålet er, hvor du kan finde en tandlæge? Landet over faktisk. Vælg fx en tandlæge i Risskov i Aarhus, hvis du bor i det østjyske.

Er du ramt af paradentose?

Selvfølgelig kan en tandlæge også hjælpe med andet end at få bugt med skæve tænder, bl.a. mere alvorlige ting som paradentose, en sygdom der påvirker tændernes ophængsapparat, så tænderne risikerer at falde ud. Måske så kan tandlægen have held med at holde paradentosen stangen ved at rense tænderne. Måske bliver en operation nødvendig. En tandlæge kan vurdere, hvad der er bedst.

Håndtér huller med plastfyldninger

I tide og utide kan du også stå med huller i tænderne, der kræver fyldning – noget der overhovedet ikke er så alvorligt som paradentose, men som du alligevel bør reagere på i god tid for at sikre, du ikke får behov for rodbehandling. I dag kan du få plastfyldninger, der er uden amalgam. De har fordelen, de ikke udvider sig så drastisk som sølvfyldninger, der kan fører til sprængninger, når de opvarmes.

Træt af gullig misfarvning?

Selvfølgelig kan det også være, at dit motiv med at besøge en tandlæge blot er at få shinet tænderne op på meget bogstavelig manér ved at få tandblegning foretaget. Dette kan du hos en tandlæge fx få udført med en blegeskinne og blegegele, der gerne skulle hjælpe dig med at få bugt med den lidt kedelige gule misfarvning, mange ellers ganske sunde tænder bliver ramt af – ofte over længere tid.

Kontakt en tandlæge nær dig

Kun en tandlæge kan hjælpe dig med at tage hånd om de gener, der opstår i tænder og tandkød. Så tag fat i en tandlæge nær dig, når du mistænker, at noget i munden ikke føles, som det faktisk burde.